Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 04

Triukšmingos publikos pakylėtas kortų šeimininkas vos neišspyrė „US Open“ čempiono

Dvikova tarp Dominico Thiemo (ATP-3) ir vienintelio „Roland Garros“ turnyre likusio prancūzo Hugo Gastono (ATP-239) priminė tuos karštus ir triukšmingus mačus, kurie kiekvienais metais Paryžiaus teniso kortuose pritraukdavo tūkstantines publikas. Sekmadienio vakarą turbūt maksimalus leistinas žiūrovų skaičius centriniame korte buvo labai arti dar vienos milžiniškos sensacijos.
Dominicas Thiemas ir Hugo Gastonas
Dominicas Thiemas ir Hugo Gastonas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Antro iš eilės „Didžiojo kirčio“ trofėjaus siekiantis ir vienu favoritų laimėti atvirąsias Prancūzijos pirmenybes laikomas Dominicas Thiemas tik po penkių setų trilerio 6:4, 6:4, 5:7, 3:6, 6:3 įveikė vienintelį likusį šeimininkų vėliavnešį Hugo Gastoną.

Akimirką atrodė, kad tai bus dar viena užtikrinta Austrijos superžvaigždės pergalė, tačiau įpusėjus susitikimui labai neparankų ir ypač nenuspėjamą tenisą žaidžiantis prancūzas galiausiai įlindo į tituluotojo varžovo galvą.

Įvairiausiais trumpintais, pjautais ir kitais netradiciniais smūgiais oponentą prigavęs H.Gastonas pakėlė visą į Philippe Chatrier centrinį kortą susirinkusią publiką ant kojų bei nuostabiu žaidimu išplėšė lemiamą penktąjį setą.

Jame abu tenisininkai savo padavimų serijas laikė užtikrintai iki lemtingojo aštuntojo geimo – šįsyk H.Gastono trumpintas smūgis buvo netikslus, o visai netrukus svečias iš Austrijos kėlė rankas į viršų švęsdamas įsimintiną pergalę.

„Šiame mače Hugo atliko turbūt 400 trumpintų smūgių, – po mačo juokavo Thiemas. – Jiems nesuradau atsako. Penktajame sete pavyko atrasti papildomos energijos. Buvo nuostabi kova iki pat pabaigos ir džiaugiuosi, jog prasprūdau į kitą etapą.“

Tik su vardiniu kvietimu į „Roland Garros“ pagrindinį turnyrą patekęs 20-metis žaidė tik antrajame karjeros „Didžiojo kirčio“ turnyre ir iki šiol tokio rango varžybose nebuvo iškovojęs nė vienos pergalės.

Naujajame ATP reitinge prancūzas pakils per 80 pozicijų. Tenisininko pasirodymas namų turnyre bus įvertintas 126 tūkstančiais eurų. ATP tinklalapio duomenimis, per savo karjerą iki „Roland Garros“ jis buvo uždirbęs tik apie 145 tūkst. eurų.

Skambiausias jaunuolio pasiekimas iki šiol buvo tik vienintelis pusfinalis ATP „Challenger“ ture.

Savo ruožtu D.Thiemui tai bus jau penktasis „Roland Garros“ ketvirtfinalis iš eilės. Dėl vietos pusfinalyje austras susikaus su geru savo bičiuliu Diego Schwartzmanu (ATP-14), kuris 6:1, 6:3, 6:4 neužtruko su Lorenzo Sonego (ATP-46).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai