Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 17

Turine aiškios abi pusfinalio poros: C.Alcarazo laukia pasimatymas su N.Džokovičiumi

„Nitto ATP Finals“ pirmenybėse sunkiai startavęs, bet greitai savo žaidimo ritmą pagavęs vienas geriausių planetos tenisininkų Carlosas Alcarazas (ATP-2) pagriebė paskutinį bilietą į turnyro pusfinalį.
Carlosas Alcarazas
Carlosas Alcarazas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Išlikimo dvikovoje Ispanijos teniso žvaigždė nedemonstravo jokių įtampos požymių ir užtikrintai 6:4, 6:4 nugalėjo rusą Daniilą Medvedevą (ATP-3) bei raudonojoje grupėje finišuos pirmoje pozicijoje.

Po šio susitikimo tapo aišku, kad šeštadienio „Nitto ATP Finals“ pusfinaliuose žais keturi geriausi planetos tenisininkai.

Carloso Alcarazo laukia pasimatymas su žaliajame pogrupyje antrą vietą užėmusiu Novaku Džokovičiumi (ATP-1), kuriam pralaimėjo pastarąjį tarpusavio susitikimą Sinsinačio „Masters“ finale, bet teniso gerbėjai dar tikrai nepamiršo neįtikėtino ispano triumfo Vimbldono finale. Kol kas abu tenisininkai yra pasidaliję po dvi pergales.

Savo ruožtu D.Medvedevo kitame pusfinalyje lauks vienintelis šiemet Turine pralaimėjimo kartėlio dar nepatyręs Jannikas Sinneris (ATP-4). Rusas tarpusavio mūšiuose yra priekyje 6:2, bet paskutinius du mačus laimėjo būtent italas.

Praėjusiais metais Turine dėl traumos nepasirodžiusiam C.Alcarazui tai debiutas baigiamosiose sezono pirmenybėse, kuriose varžosi aštuoni daugiausiai ATP reitingo taškų per kalendorinius metus uždirbę tenisininkai.

Priminsime, kad pirmajame pogrupio mače 19-metis buvo sunkiai atpažįstamas ir patyrė skaudžią nesėkmę prieš Alexanderį Zverevą (ATP-7), tačiau per kitus du susitikimus nepralaimėjo nė vieno seto.

Ispanijos tenisininkas tapo aštuntuoju savo šalies atstovu, pasiekusiu „Nitto ATP Finals“ pirmenybių pusfinalį. Geresniu rezultatu gali pasigirti tik Jungtinės Amerikos Valstijos, praeityje turėjusios net 21 savo atstovą šiame etape.

Paskutinis grupių etapo susitikimas tarp A.Zverevo ir Andrejaus Rubliovo (ATP-5) didelės įtakos turnyrinei lentelei nepadarys, tačiau tenisininkai vis tiek kausis dėl 200 ATP reitingo taškų ir 390 tūkstančių JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas