Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Turnyre Druskininkuose – dviguba buvusio Lietuvos teniso rinktinės nario pergalė

Druskininkuose vykusiu dvejetų varžybomis pasibaigė „Teniso namų“ – interneto platformos ir turnyrų organizatoriaus – šios vasaros turnyrų serija. Druskininkų teniso kortuose į kovą dėl miesto mero Ričardo Malinausko įsteigtų prizų stojo net 110 tenisininkų, pagal pajėgumą suskirstytų į 7 divizionus.
Turnyro akimirka
Turnyro akimirka / Justino Kygos nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Dviguba pergale turnyre džiaugėsi buvęs Lietuvos teniso rinktinės narys Arūnas Rozga. Penkiasdešimtmetis kaunietis, Daviso taurės varžybose Lietuvos garbę gynęs 8 kartus, Druskininkuose tapo čempionu pajėgiausiame vyrų Masters, o taip pat stipriausiame mišrių dvejetų divizionuose.

Masters grupės finale A.Rozga ir Gediminas Valiukėnas 6:1 7:6(4) privertė pasiduoti Roką Aukštakalnį ir Mindaugą Žilionį, o mišrių dvejetų varžybose niekas neprilygo A.Rozgos ir Dalios Sadeckienės duetui.

„Puikiai organizuotas turnyras, jo pabaigtuvės. Taip pat galiu pagirti visus be išimties varžovus. Turėjome daug sunkių mačų, galėjusių pasibaigti bet kaip“, – po turnyro sakė A.Rozga.

Daliai Sadeckienei nedaug trūko iki čempionės vardo moterų Top diviziono varžybose. Kartu su Daiva Karpije jos liko antroje vietoje, nusileidusios tik Dovilės Kavolienės ir Renatos Kolganovienės duetui.

Vyrų Top diviziono finale Mindaugas Simanaitis ir Egidijus Vasilius 6:4 6:4 nugalėjo Donatą Bingelį ir darių Janulevičių, o Middle grupės čempionais tapo Edgaras Krusas ir Tomas Kvaraciejus, finale 7:5 6:1 įveikę Aivarą Kadziauską ir Rimantą Palionį.

Moterų Middle grupėje nugalėjo visas varžoves įveikusios Ramunė Kalendienė ir Kristina Kašinskienė, kovoje dėl pirmosios vietos aplenkusios Ireną Misevičienę ir Anicetą Zamailaitienę.

Justino Kygos nuotr./Turnyro akimirka
Justino Kygos nuotr./Turnyro akimirka

Antro pagal pajėgumą mišrių dvejetų diviziono čempionais tapo Giedrius Leonavičius ir Birutė Pranevičienė.

Pasibaigus varžyboms turnyro dalyviai buvo apdovanoti prizais ir rėmėjų dovanomis. „Snow arenoje“ vykusiame renginyje juos pasveikino ir turnyrą Druskininkuose globojęs šio miesto meras.

Vytautas Bartulis, projekto „Teniso Namai“ vadovas sako, kad Lietuvos kurortai – ideali vieta vasarą vykstantiems savaitgalio turnyrams.

„Dvejetų taurės serija – mūsų Birštone, Palangoje ir Druskininkuose vasarą surengti turnyrai – yra didžiausios ir populiariausios platformos savaitgalio varžybos. Neatsitiktinai jau ketvirtą vasarą iš eilės serijos turnyrus organizuojame šiuose miestuose. Norime, kad mūsų teniso mylėtojai, jų artimieji atrastų Lietuvos kurortus, juose laiką leistų ne tik varžydamiesi tarpusavyje, tačiau ir pramogaudami su šeimomis ir bičiuliais. Galiu pažadėti, kad į šiuos miestus tikrai sugrįšime ir kitą vasarą“.

Druskininkuose vykusios varžybos buvo paskutinis trečiasis „Teniso namų“ vasaros serijos turnyras. Pirmosios varžybos birželio mėnesį buvo surengtos Birštone, o o antrosios – liepą Palangoje. Iš viso šios serijos turnyruose 2024 m. dalyvavo beveik 400 tenisininkų.

„Teniso namų“ platforma jungia beveik 7 tūkst. teniso žaidėjų. Platformos organizuojamuose turnyruose jie jau yra sužaidę per 82 tūkst. susitikimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi