Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 23

Ukrainietis kirto A.Rubliovui ir lygino jį su V.Putinu: „Melagis ir veidmainis“

Profesionalaus tenisininko karjerą baigęs Aleksandras Dolgopolovas kartu su savo tautiečiais toliau pavyzdingai ginasi nuo Rusijos vykdomo genocido Ukrainoje bei aktyviai reiškiasi socialinėje medijoje, nušviesdamas teniso pasaulį, kas iš tikrųjų slypi po šalies agresorės tenisininkų išsakytais žodžiais.
Andrejus Rubliovas
Andrejus Rubliovas / „Scanpix“ nuotr.

Vimbldonui trečiadienį oficialiai paskelbus apie Rusijos ir Baltarusijos tenisininkų pašalinimą iš šių metų pirmenybių, teniso visuomenė tokį spendimą sutiko kritiškai, o apie tai viešai pasisakė ir vienas geriausių planetos tenisininkų Andrejus Rubliovas (ATP-8).

Rusas viename iš interviu teigė, kad būrys tenisininkų netrukus po sprendimo priėmimo susisiekė su Vimbldono organizatoriais ir pasiūlė alternatyvą – nediskvalifikuoti rusų ir baltarusių, o geriau turnyro metu jų uždirbtus pinigus skirti nuo karo nukentėjusiems žmonėms.

„Priežastys, kuriomis Vimbldonas rėmėsi mus pašalindami, yra nelogiškos. Tai, kas dabar vyksta, yra visiška diskriminacija prieš mus. Rusų ir baltarusių neįsileidimas į turnyrą nieko nepakeis, o štai viso prizinio fondo paskyrimas humanitarinei pagalbai, šeimoms, vaikams, kurie kenčia, turėtų bent kažkokią įtaką. Tokiu atveju tenisas taptų pirmu ir vieninteliu sportu, kuris paaukotų karo aukoms, o Vimbldonui atitektų visa garbė“, – rungtyniaudamas turnyre Belgrade dėstė Rubliovas, taip pat pabrėžęs, kad absoliučiai neišmano politikos ir neseka naujienų.

Aštuntą vietą pasauliniame ATP reitinge užimantis rusas buvo bene pirmasis iš tenisininkų, kuris po susitikimo ant kameros užrašė „Prašau, karui – ne“, tačiau pasak Aleksandro Dolgopolovo, kuris toliau yra Kyjive ir gina savo šalies teritoriją, visa tai yra melas.

Buvęs Ukrainos tenisininkas, praeityje pakilęs net iki 13-tosios ATP reitingo vietos, pasidalijo savo pastabomis tviterio paskyroje.

Pateikiame A.Dolgopolovo išsakytas mintis.

„A.Rubliovo pareiškimas yra tai, ką nuolatos daro jų prezidentas ir propaganda – MELUOJA. Jis teigia, kad nieko nežino, kad neskaito naujienų ir neturi pakankamai žinių šiais klausimais – MELAS.

A.Rubliovas likus 10 dienų iki karo pradžios žaidė dvejetus su ukrainiečiu, gali laisvai bendrauti su visais ATP ture esančiais Ukrainos tenisininkais ir tikrai žino, kas vyksta pasaulyje, kadangi pirmosiomis karo dienomis ant kameros parašė „Karui – ne“. Andrejau, tikrai nežinai kas vyksta? Pabandyk į „Google“ įsivesti vieną žodį – Buča. Arba paskambink man, aš tau parodysiu, kad tavo šalis Ukrainoje vykdo genocidą.

Taigi, po to, kai paminėjo, kad nieko neišmano – yra neišsilavinęs ir dar ir aklas, jis pradeda pasakoti, kaip Vimbldono sprendimas niekam nepadės, pradeda kalbėti apie demokratiją ir diskriminaciją. Pala, taigi manėme, kad nieko nesupranti? Jei taip iš tikrųjų yra, kokio velnio tu esi pasiruošęs visus laimėtus pinigus skirti nukentėjusioms šeimoms ir vaikams? Rusų karių šeimos – tikriausiai kenčia ir jos? Būk tikslesnis ir kalbėk tik tiesą.

Nori būti pirmasis, kuris paaukos? Pagalvok dar kartelį – Rogeris Federeris skyrė 500 tūkstančių, „New York Jets“, Davidas Beckhamas, „Premier“ lyga, Madrido „Real“ ir NASCAR po milijoną. Sąrašas tęsiasi.

Taigi, būk mielas, bet geriau patylėk, nei daryk tą patį, ką daro ir tavo valdžia – nustok meluoti, kad tik gyventum įprastą gyvenimą. Nes čia tavo šalies kariai masiškai prievartauja vaikus ir moteris, vykdo egzekucijas ir elgiasi kaip barbarai. Deja, bet ši tavo išsakyta kalba susideda vien iš melo ir veidmainystės, o ATP ir WTA neturėtų dangstyti tokio elgesio. Jei jie (rusai ir baltarusiai) nori pasisakyti, tegul sako tik tiesą.

Dėkoju visam pasauliui už pagalbą ir stipriai apkabinu iš Kyjivo, Ukrainos“, – rašė Dolgopolovas.

33-ejų A.Dolgopolovas, karjerą turėjęs baigti dėl sunkių traumų, savo tviteryje nuolatos dalinasi realistiškais pasakojimais apie situaciją Ukrainoje ir kovoja už tai, kad Rusijos ir Baltarusijos tenisininkai būtų šalinami iš absoliučiai visų turnyrų.

Vimbldono pėdomis netrukus turėtų pasekti ir Italija bei jos sostinėje netrukus vyksiantis Romos „Masters“ turnyras, kuris taip pat planuoja uždrausti varžytis šalių agresorių atstovams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas