Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„US Open“ svajonę teks atidėti – V.Gaubas atrankos finale nusileido argentiniečiui

Lietuvos teniso talentas Vilius Gaubas (ATP-188) buvo per žingsnį nuo pagrindinio „US Open“ turnyro, tačiau pasakišką jaunojo tenisininko žygį Niujorke sustabdė praeityje ATP elitui priklausęs argentinietis.
Vilius Gaubas
Vilius Gaubas / „Scanpix“ nuotr.

„Didžiojo kirčio“ pirmenybėse debiutavęs V.Gaubas finaliniame atrankos etape nesulaikė buvusios aštuntosios pasaulio raketės Diego Schwartzmano (ATP-247), kuriam pralaimėjo rezultatu 4:6, 4:6.

Kol kas neabejotinai svarbiausia akistata trumpoje Lietuvos tenisininko karjeroje prasidėjo nervingai. Per pirmuosius du atrankos mačus visus 7 break point'us išsaugojęs jaunuolis pralaimėjo pirmąsias tris savo padavimų serijas, o tai lėmė atsilikimą pirmajame sete rezultatu 1:4.

Akimirką atrodė, kad pirmoji žaidimo partija jau yra patyrusio argentiniečio kišenėje, tačiau kiek netikėtai pradėjo klysti ir D.Schwartzmanas, kuris dvigubomis klaidomis atidavė net ne vieną, o du break'us.

V.Gaubui laimėti savo pirmąją padavimų seriją prireikė net 35 minučių – galiausiai rezultatas tapo lygus (4:4). Lietuvis turėjo puikią galimybę pirmą kartą sete išsiveržti į priekį, tačiau žaibiškai iniciatyvą ir vėl perėmė Pietų Amerikos atstovas, laimėjęs kitus du geimus, o tuo pačiu ir setą (6:4).

Antrajame sete 19-metis tenisininkas startavo kur kas užtikrinčiau bei truktelėjo į priekį 3:1, tačiau neišprovokuotos klaidos netrukus sugrįžo, o keturių pralaimėtų geimų serija galutinai nulėmė dvikovos baigtį.

Rimčiau pakovoti dėl pergalės V.Gaubui neleido itin prastas pirmų padavimų procentas (49). Paduodamas antruoju mėginimu jis susirinko tik 35 proc. taškų bei padarė 7 dvigubas klaidas.

Tiesa, reikia nepamiršti, kad sparčiai kylantis talentas ant kietos dangos patirties beveik neturi – atvirose patalpose ant hardo jam tai buvo vos 29-tasis mačas karjeroje profesionalų lygmenyje.

Skirmantas Lisauskas/ BNS nuotr./Vilius Gaubas
Skirmantas Lisauskas/ BNS nuotr./Vilius Gaubas

Du mačus Niujorke laimėjęs Lietuvos teniso rinktinės narys užsidirbo 16 ATP reitingo taškų ir net 45 tūkstančius JAV dolerių – beveik tiek pat, kiek iki „US Open“ jis buvo susižėręs viso sezono metu.

V.Gaubas siekė tapti tik antruoju lietuviu, išsikovojusiu teisę žaisti atvirųjų JAV teniso pirmenybių pagrindiniame turnyre. Kol kas vienintelis Ričardas Berankis (ATP-302) gali pasigirti šiuo pasiekimu, „US Open“ pagrinde žaidęs net devynis sykius.

„Scanpix“ nuotr./Diego Schwartzmanas
„Scanpix“ nuotr./Diego Schwartzmanas

Savo ruožtu D.Schwartzmanui tai bus jau 11-tasis, o tuo pačiu ir paskutinis kartas pagrindiniame „US Open“ turnyre. 32-ejų argentinietis kitų metų pradžioje ATP 250 turnyre Buenos Airėse baigs profesionalo karjerą.

Nedidukas 170 cm ūgio tenisininkas Niujorke du kartus pasiekė ketvirtfinalį (2017 ir 2019 m.), o sėkmingi pasirodymai šią savaitę kvalifikacijoje jam garantuos 25 ATP reitingo taškus ir 81,5 tūkst. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi