Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„US Open“ turnyre neliko buvusių čempionų: J.Sinneris sudorojo rusą ir žengė į pusfinalį

Geriausias planetos tenisininkas Jannikas Sinneris (ATP-1) tęsia pergalingą žaidimą atvirosiose JAV teniso pirmenybėse „US Open“, kuriose užsitikrino vietą stipriausiųjų ketverte.
Jannikas Sinneris
Jannikas Sinneris / „Scanpix“ nuotr.

Daug intrigos žadėjusiame vyrų vienetų varžybų ketvirtfinalyje Italijos teniso vunderkindas keturių setų kovoje rezultatu 6:2, 1:6, 6:1, 6:4 susitvarkė su rusu Daniilu Medvedevu (ATP-5) bei pirmą kartą karjeroje žengė į „US Open“ pusfinalį.

Po okupantų šalies atstovo iškritimo Niujorke nebeliko praeityje šį turnyrą laimėjusių tenisininkų tiek vyrų, tiek ir moterų pirmenybėse, tad šeštadienį bei sekmadienį bus karūnuoti naujieji čempionai, kuriems tai tikrai bus pirmasis „US Open“ trofėjus karjeroje.

Net 21 pergalę šiemet „Didžiojo kirčio“ turnyruose iškovojęs J.Sinneris dabar yra pasiekęs visų keturių „Grand Slam“ turnyrų pusfinalius. Įdomu tai, kad jaunuolis tapo pirmuoju tokiu iš visų 1990 metais ir vėliau gimusių tenisininkų, užfiksavusiu šį pasiekimą, nors italas gimė 2001 m.

Iš šiuo metu tebežaidžiančių ATP turo atstovų visų keturių „Didžiojo kičio“ turnyrų pusfinalius be Janniko yra pasiekę tik Novakas Džokovičius, Rafaelis Nadalis ir Marinas Čiličius.

Apskritai J.Sinneriui tarpusavio akistatose prieš D.Medvedevą tai buvo šeštoji pergalė per 13 susitikimų. Tiesa, rusas buvo laimėjęs pirmąsias šešias dvikovas, o dabar skirtumas tarp tenisininkų jau tik minimalus.

Penktadienio pusfinalyje pirmosios pasaulio raketės kiek netikėtai lauks britų teniso talentas Jackas Draperis (ATP-25). Vis dar nė vieno seto nepralaimėjęs tenisininkas 6:3, 7:5, 6:2 sudorojo Alexą De Minaurą (ATP-10).

Kitą pusfinalio porą sudarys amerikiečiai Tayloras Fritzas (ATP-12) ir Frances Tiafoe (ATP-20).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas