Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„US Open“ turnyre – pergalingas N.Džokovičiaus pasirodymas ir H.Rune nusivylimas

Paryžiaus olimpinėse žaidynėse aukso medalį iškovojęs Novakas Džokovičius (ATP-2) pergalingai startavo paskutiniajame metų „Didžiojo kirčio“ turnyre „US Open“.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“ nuotr.

Vyrų vienetų varžybų pirmajame etape 37-erių serbas be didesnio vargo rezultatu 6:2, 6:2, 6:4 sutriuškino Moldovos atstovą Radu Albotą (ATP-138).

N.Džokovičiui tai buvo pirmasis oficialus susitikimas po auksu suspindusių Paryžiaus olimpinių žaidynių, kuriuose jis savo trofėjų kolekciją papildė pirmuoju aukso medaliu.

Akivaizdu, kad veteranui iš Serbijos dar prireiks laiko įgauti optimalią formą ant kietos dangos – „US Open“ starte Nolė padarė 10 dvigubų klaidų, o pirmuoju bandymu padavė vos 47 proc. kamuoliukų.

Apskritai jau 89 pergalę atvirosiose JAV teniso pirmenybėse iškovojęs N.Džokovičius pagal šį rodiklį susilygino su kita žaidimo legenda Rogeriu Federeriu, o rekordas tebepriklauso amerikiečiui Jimmy Connorsui (98).

Nors iki šio pasiekimo Serbijos teniso žvaigždei dar trūksta, „US Open“ turnyre jis užfiksavo kitą rekordinį pasiekimą – centriniame Arthur Ashe korte laimėjo jau 78-tą kartą ir tapo vienvaldžiu lyderiu pagal iškovotas pergales šioje prestižinėje aikštelėje.

Antrajame varžybų rate vieno iš turnyro favoritų lauks tautietis Laslo Djere (ATP-109), kuris netikėtai po 5 setų kovos 6:7(7), 6:1, 6:7(7), 6:4, 6:2 palaužė vokietį Janą-Lennardą Struffą (ATP-35).

Tiesiog košmariškai „US Open“ pirmenybės susiklostė vienam talentingiausių ATP turo atstovų Holgeriui Rune (ATP-15).

Sinsinatyje neblogą sportinę formą pagavęs 21-erių tenisininkas pasiekė pusfinalį, tačiau Niujorke jau pirmajame buvo sutriuškintas kortų šeimininko Brandono Nakashimos (ATP-50) – 2:6, 1:6, 4:6.

Buvusi ketvirtoji pasaulio raketė iš Danijos per savo karjerą kol kas yra pasiekęs tris „Didžiojo kirčio“ ketvirtfinalius, bet „US Open“ turnyre toliausiai nužygiavęs tik iki trečiojo etapo (2022 m.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas