Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 01 19

Už N.Džokovičių keršijantis serbas pergalingai žygiuoja Australijoje

Novakas Džokovičius buvo deportuotas iš Australijos ir nedalyvauja „Australian Open“ turnyre, tačiau Melburno kortuose lyg žuvis vandenyje kol kas jaučiasi jo tautietis Miomiras Kečmanovičius.
Miomiras Kečmanovičius
Miomiras Kečmanovičius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

77-ąją vietą ATP reitinge užimantis serbas įveikė jau antrą varžovą.

22-ejų tenisininkas po trijų valandų kovos 7:6(7), 7:5, 7:6(8) palaužė amerikietį Tommy Paulą (ATP-41) ir žengė tarp 32 stipriausių turnyro žaidėjų.

M.Kečmanovičius „Australian Open“ pirmenybes turėjo pradėti akistata su N.Džokovičiumi, bet iš šio atėmus Australijos vizą ir išsiuntus pirmąją planetos raketę iš šalies serbas žaidė prieš „laimingojo pralaimėtojo bilietą“ ištraukusį italą Salvatore Caruso (ATP-146), kurį sudorojo 6:4, 6:2, 6:1.

Po pirmosios pergalės Melburne M.Kečmanovičius atskleidė, jog turnyre jis kaunasi už savo tautietį N.Džokovičių.

„Pasakėme, kad atiduosime viską, ką galime, bandydami atkeršyti už jį ir priversdami jį didžiuotis. Jis daug dėl mūsų padarė, tad mums buvo sunku stebėti, ką jam teko iškęsti“, – sakė Serbijos tenisininkas.

Tiesa, kitiems šios šalies žaidėjams Melburne pasisekė prasčiau.

Filipas Krajinovičius (ATP-36) pralaimėjo jau pirmame mače, kai trijuose setuose nusileido argentiniečiui Diego Schwartzmanui (ATP-13), taip pat pirmame etape iškrito ir Laslo Djere (ATP-51), neprilygęs kanadiečiui Denisui Shapovalovui ir nusileidęs šiam keturių setų kovoje, o į antrą ratą žengti nesugebėjo ir Nikola Milojevičius (ATP-139), per keturis setus pralaimėjęs Mackenzie McDonaldui (ATP-55) iš JAV.

Į antrą ratą sugebėjo žengti Dušanas Lajovičius (ATP-39), bet ir jis galiausiai krito, kai per tris setus jį iš turnyro išmetė ispanas Carlosas Alcarazas (ATP-31).

Tad Australijoje savo žygį tęsia vienintelis M.Kečmanovičius, kurio trečiame rate laukia akistata su italu Lorenzo Sonego (ATP-26). Nors serbo varžovas ATP reitinge užima pusšimčiu vietų aukštesnę poziciją, prieš mačą jis tikina nejaučiantis įtampos.

„Scanpix“/AP nuotr./Miomiras Kečmanovičius
„Scanpix“/AP nuotr./Miomiras Kečmanovičius

„Turėjau žaisti prieš pirmąją planetos raketę, o dabar esu trečiajame etape. Nejaučiu įtampos ir esu dėkingas už tai, kad galiu čia būti, – sakė M.Kečmanovičius, taip toli „Didžiojo kirčio“ turnyre žengęs pirmą kartą karjeroje. – Žaidžiau „Didžiojo kirčio“ turnyruose trejus metus ir nuolat krisdavau antrame etape. Pagaliau šis akmuo nukrito nuo krūtinės ir aš prasiveržiau tolyn.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas