Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Už olimpinių žaidynių borto likęs ispanas piktinosi išimtimi dėl R.Nadalio

Ispanijos tenisininkas Pedro Martinezas (ATP-48) išreiškė didelį nepasitenkinimą Paryžiaus olimpinių žaidynių teniso turnyro reglamentu, kuris pastarajam užvėrė duris į bene didžiausią sportinį renginį pasaulyje.
Pedro Martinezas
Pedro Martinezas / „Scanpix“ nuotr.

Vietą olimpinėse žaidynėse užsitikrina po 56 geriausius ATP bei WTA reitingo tenisininkus, tačiau vienai valstybei daugiausiai gali atitekti tik po keturias vietas tiek vyrų, tiek ir moterų varžybose.

27-erių P.Martinezas šiuo metu yra trečias geriausias Ispanijos tenisininkas, ATP reitinge užimantis aukštą 48-tą poziciją, kuri atitinka iškeltus reikalavimus dalyvavimui Paryžiaus olimpinėse žaidynėse.

Visgi tenise galioja ir „apsaugoto reitingo“ taisyklė, kuri leidžia tenisininkams, dėl traumų ar kitų rimtų priežasčių nežaidus bent 6 mėnesius, į ribotą turnyrų skaičių patekti su buvusiu reitingu.

Šia išimtimi pasinaudojo tiek Ispanijos teniso legenda Rafaelis Nadalis, tiek ir jo tautietis Pablo Carreno-Busta, kurių ATP reitingai šiuo metu atitinkamai siekia vos 275-tą ir 1049-tą vietas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Pablo Carreno-Busta
AFP/„Scanpix“ nuotr./Pablo Carreno-Busta

P.Carreno-Busta 2020-ųjų Tokijo olimpinėse žaidynėse sensacingai iškovojo bronzą, o Rafa per savo karjerą yra laimėjęs du olimpinius auksus – 2008 metais Pekine vienetuose ir 2016 metais Rio dvejetuose.

„Šiuo atveju „apsaugotas reitingas“ yra neteisybė, net jei tai yra ir Rafa, kurį visi norėtų pamatyti olimpinėse žaidynėse, įskaitant ir mane. Man tai atrodo neteisinga. Tarkim dabar aš susitraumuočiau ir 2028-ųjų Los Andželo žaidynėse irgi pasinaudočiau šia išimtimi. Manau, kad šiais metais aš esu vertas pasirodyt Paryžiuje, tačiau tokios yra taisyklės ir nieko padaryti negaliu“, – guodėsi Martinezas.

Paryžiaus olimpinėse žaidynėse, kurios vyks „Roland Garros“ aikštynuose ant grunto dangos, 38-tąjį gimtadienį šiandien minintis Rafa planuoja žaisti tiek vienetus, tiek ir dvejetus su savo šalies vunderkindu Carlosu Alcarazu.

Tiesa, net jeigu ir nebūtų „apsaugoto reitingo“, R.Nadalis į olimpines žaidynes greičiausiai patektų kaip iš vienas iš praeityje aukso medalį arba „Didžiojo kirčio“ titulą iškovojusių tenisininkų. Žaidynių organizatoriai tokiems tenisininkams turi dvi vietas.

Ispanijos rinktinei vienetų varžybose turėtų atstovauti C.Alcarazas, R.Nadalis, P.Carreno-Busta ir Alejandro Davidovichius Fokina.

Teniso turnyras Paryžiuje vyks liepos 27 – rugpjūčio 4 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius