Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 28

Užsidirbti nepavyko: į Tokiją nevykęs Ričardas Berankis pralaimėjo Atlantoje

Vietoje Tokijo olimpinių žaidynių pusės milijono dolerių vertės teniso turnyrą Atlantoje (JAV) pasirinkęs geriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis (ATP-84) pralaimėjo jau pirmą savo kovą.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

31-erių lietuvis po dramatiškos beveik 3 val. užtrukusios kovos 7:6(4), 4:6, 5:7 nusileido vardinį kvietimą į šias varžybas gavusiam 28-erių amerikiečiui Jackui Sockui (ATP-201).

R.Berankiui tai jau ketvirtas pralaimėjimas iš eilės. Iškritęs jau pirmajame „ATP 250“ serijos turnyro rate jis turėjo tenkintis 7 tūkst. JAV dolerių paguodos čekiu. Visą prizų fondą Atlantoje sudaro 556 tūkst. JAV dolerių.

R.Berankio skriaudikas J.Sockas dėl traumų šiuo metu pasaulio reitinge užima tik 201 vietą, nors 2017 m. buvo pakilęs ir į pirmąjį dešimtuką – rikiavosi aštuntas. Amerikietis gali pasigirti ir olimpiniu aukso medaliu – prieš 5 metus Rio de Žaneiro žaidynėse jis triumfavo dvejetų varžybose.

Tiesa, vienintelėje tarpusavio dvikovoje iki tol, 2013 metais, R.Berankis J.Socką buvo nugalėjęs 3:6, 6:4, 6:1. Antrajame rate amerikiečio dabar lauks kita JAV teniso žvaigždė Johnas Isneris (ATP-35).

2012 metais, nepatekęs į Londono olimpines žaidynes, R.Berankis buvo arti pirmojo ATP titulo – Los Andžele (JAV) pralaimėjo tik finale amerikiečiui Samui Querrey 0:6, 2:6.

Tuo metu 2016 m. Rio de Žaneire – tapęs pirmuoju tenisininku iš Lietuvos olimpinėse žaidynėse – R.Berankis 0:6, 0:6 nepasipriešino australui Johnui Millmanui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito