Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 01

Valanda darbo Maljorkoje: Ch.Eubanksas laimėjo pirmą ATP turnyrą karjeroje

Maljorkoje (Ispanija) praūžusiose ATP 250 serijos pirmenybėse „Mallorca Championships“ netikėtai triumfavo JAV tenisininkas Christopheris Eubanksas (ATP-77).
Christopheris Eubanksas
Christopheris Eubanksas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Pasakišką savaitę Ispanijoje 27-erių tenisininkas vainikavo fantastišku pasirodymu finale, kuriame 6:1, 6:4 sutriuškino tikrą žolės dangos ekspertą Adrianą Mannarino (ATP-43).

Ch.Eubanksui tai buvo pirmasis karjeros finalas ATP ture, tačiau jokios įtampos amerikiečio pasirodyme nesimatė – pergalė buvo pasiekta vos per 62 minutes.

Labai solidų pirmą padavimą turintis JAV teniso atstovas tik trečią kartą karjeroje iškovojo pergalę prieš oponentą iš pirmojo ATP 50-tuko. Tenisininkas niekuomet nebuvo laikomas ryškiausiu savo kartos talentu, tačiau šiemet žaidžia proveržio sezoną ir paneigia išankstines ekspertų prognozes.

Amerikietis pirmą kartą teniso visuomenę nustebino Majamio „Masters“ turnyre, kuriame pasiekė ketvirtfinalio etapą, o tuomet krito nuo galiausiai čempionu tapusio Daniilo Medvedevo (ATP-3). Įdomu tai, kad Christopheris taip pat dirba ir teniso analitiku „Tennis Channel“ kanale.

Rimčiausią testą „Mallorca Championships“ pirmenybėse Ch.Eubanksas turėjo išlaikyti pusfinalyje prieš Lloydą Harrisą, kuomet išsaugojo net penkis match point'us.

Amerikiečio triumfas taip pat reiškia, kad pirmą kartą nuo 1984-ųjų du šios šalies tenisininkai – Ch.Eubanksas ir Frances Tiafoe – laimėjo du skirtingus ATP turnyrus ant žolės prieš Vimbldoną.

Beveik 140 tūkstančių eurų ir 250 ATP reitingo taškų iškovojęs turnyro čempionas ATP reitinge kils net per 34 pozicijas ir užims rekordinę 43 vietą.

A.Mannarino atiteks kiek daugiau nei 84 tūkst. eurų ir 150 ATP reitingo taškų – jis pirmadienį rikiuosis 35-as. Prancūzui ir toliau katastrofiškai nesiseka ATP finalai – vos 2 pergalės iš 12.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas