Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Vėliausiame „Roland Garros“ finiše turnyro istorijoje – N.Džokovičiaus išsigelbėjimas

Atvirųjų Prancūzijos teniso pirmenybių rekordu pažymėtoje dvikovoje išgyvenęs geriausias planetos tenisininkas Novakas Džokovičius (ATP-1) dramatiškai žengė į aštuntfinalį.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“ nuotr.

Iki beveik paryčių Paryžiuje užsitęsusioje dvikovoje 37-erių serbas išgyveno 5 setų trilerį ir po 4 valandas ir 29 minutes trukusios kovos 7:5, 6:7(6), 2:6, 6:3, 6:0 palaužė Italijos tenisininką Lorenzo Musetti (ATP-30).

Susitikimas vietos laiku finišavo 3:08 val. ryto, o tai – vėliausias finišas „Roland Garros“ turnyro istorijoje, stipriai pralenkęs iki šiol rekordiniu buvusį Rafaelio Nadalio bei Janniko Sinnerio mūšį 2020 metais (1:25 val.).

Toks susivėlinimas centriniame Philippe Chatrier korte įvyko dėl to, nes organizatoriai į pagrindinę aikštelę perkėlė Grigoro Dimitrovo ir Zizou Bergso dvikovą. Šie tenisininkai privalėjo sužaisti savo mačą dar šeštadienį, kadangi nugalėtojo jau sekmadienį laukė aštuntfinalis.

Maždaug 1:45 val. Nolė pralaimėjo trečiąjį setą ir atsidūrė ties prarajos riba – serbas rizikavo ne tik prarasti galimybę apginti čempiono titulą, bet ir ATP reitingo sostą užleisti J.Sinneriui. Visgi tuomet Serbijos teniso titanas pakėlė savo žaidimo lygį, o beveik 15 metų jaunesnis oponentas galiausiai neatlaikė fiziškumo.

N.Džokovičiui apskritai tai buvo jau 369-toji pergalė „Didžiojo kirčio“ turnyruose, o pagal šį rodiklį jis prisivijo rekordininką Rogerį Federerį. Verta pažymėti, kad serbas yra patyręs 11 pralaimėjimų mažiau bei iškovojęs keturiais titulais daugiau.

Pirmosios pasaulio raketės aštuntfinalyje lauks argentinietis Francisco Cerundolo (ATP-27), kuris rezultatu 3:6, 6:3, 6:3, 6:2 sudorojo amerikietį Tommy Paulą (ATP-14).

Savo ruožtu centrinis „Roland Garros“ kortas italui L.Musetti ir toliau lieka užkeiktu – čia praeityje jis patyrė itin skaudžius pralaimėjimus N.Džokovičiui ir S.Tsitsipui pirmaudamas setais 2:0.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius