Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 16

Vėlyvas sezono startas Carlosui Alcarazui prasidėjo pergalingai

Vienas geriausių pasaulio tenisininkų Carlosas Alcarazas (ATP-2) prie 2023 metų sezono starto linijos stojo pusantro mėnesio vėliau nei kiti, tačiau jau pirmuoju bandymu Ispanijos teniso superžvaigždė nuskynė pergalę.
Carlosas Alcarazas
Carlosas Alcarazas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Antroji planetos raketė savo sezoną pradeda Argentinos sostinėje Buenos Airėse, kur šią savaitę vyksta ATP 250 kategorijos turnyras.

Antrajame varžybų rate ispanų supertalentas po permainingos trijų setų kovos 6:2, 4:6, 6:2 nugalėjo serbą Laslo Djerę (ATP-57) ir įsirašė pirmą sezono laimėjimą.

C.Alcarazui tai buvo pirmasis oficialus mačas ATP ture po ilgesnės nei trijų mėnesių pertraukos. 2022-ųjų sezonas jam baigėsi anksčiau laiko dėl įplyšusio pilvo raumens, o šių metų startą sutrikdė pakinklinės sausgylės pasitempimas.

„Labai geras jausmas ir vėl iškovoti pergalę. Praėjo daug laiko be oficialų susitikimų ir tik su reabilitacijomis. Buenos Airėse jaučiuosi labai laimingas, nesitikėjau sulaukti tokios gausios publikos. Labai noriu padėkoti visiems susirinkusiems, tikiuosi ir toliau judėti pirmyn su tokia energija“, – kalbėjo ispanas.

Aistruoliams Buenos Airėse buvusios pirmos pasaulio raketės reikėjo laukti net 19 metų – prieš C.Alcarazą paskutinį kartą čia lankėsi brazilas Gustavo Kuertenas, kuris taip pat kadaise buvo Nr.1 žaidėjas pasaulyje.

Ketvirtfinalyje „Carlitoso“ lauks kitas serbas Dušanas Lajovičius (ATP-90), kuris 6:3, 6:1 sutriuškino vietos tenisininką Camilo Ugo Carabelli (ATP-127).

Dramatiškai į pirmenybių ketvirtfinalį trečiadienį prasmuko ir antroji varžybų raketė Cameronas Norrie (ATP-12). Britas po beveik 3 valandas trukusio maratono 4:6, 7:5, 7:6(6) palaužė argentinietį Facundo Diazą Acostą (ATP-191).

Šiame sezone jau 11 pergalių iškovojęs ir vos 2 pralaimėjimus patyręs geriausias Didžiosios Britanijos tenisininkas antrajame sete atsilikinėjo 3:5, tačiau tuomet laimėjo keturis geimus paeiliui ir išplėšė lemiamą partiją.

Kitame etape C.Norrie lauks dar vienas kortų šeimininkas - Tomas Martinas Etcheverry (ATP-82).

VIDEO: Carlos Alcaraz Is BACK; Norrie Makes Debut in Argentina | Buenos Aires 2023 Highlights Day 3

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas