Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 08

Vieną gražiausių sezono taškų sužaidęs amerikietis įveikė trečią pasaulio raketę

Vienas talentingiausių Jungtinių Amerikos Valstijų tenisininkas Sebastianas Korda (ATP-26) pateikė kol kas didžiausią staigmeną Šanchajuje (Kinija) vykstančiose „Masters“ teniso pirmenybėse.
Sebastianas Korda
Sebastianas Korda / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Trečiajame vyrų vienetų varžybų rate 23-ejų amerikietis netikėtai 7:6(8), 6:2 palaužė antrą turnyro ir trečią pasaulio raketę, okupantų šalies atstovą Daniilą Medvedevą (ATP-3).

S.Korda šiame sezone jau antrą sykį rusą įveikia nepralaimėdamas nė vieno seto. „Australian Open“ trečiame etape nugalėtas D.Medvedevas tuomet buvo aštuntoji pasaulio raketė, o dabar trečioji – tai pirmasis kartas JAV atstovo karjeroje, kuomet pavyksta nugalėti varžovą iš pirmojo ATP reitingo penketuko.

Kertiniu šiame mače tapo pirmasis setas, kuriame dvikovos autsaideris išsaugojo net tris set point'us, o vieną iš jų – sudalyvaudamas ir bene gražiausiame apsikeitime smūgiais 2023 metais.

Dėl savo gynybinių sugebėjimų „aštunkoju“ pramintas D.Medvedevas visomis išgalėmis siekė išprovokuoti oponento klaidą, tačiau šaltakraujiškai smūgiavęs S.Korda galiausiai atliko winner'į, o po dar kelių akimirkų į savo kišenę įsidėjo ir pirmą partiją.

Antrajame sete amerikietis dukart laimėjo varžovo padavimus ir mačą užbaigė nuostabiu priėmimu.

„Jis labai greitas. Yra labai sunku pramušti jo gynybą, ypatingai, kai žaidžiame tokiame erdviame korte. Tikrai vienas įspūdingiausių taškų bent jau man šiame sezone. Labai džiaugiuosi, kaip šiandien pasirodžiau“, – džiūgavo Korda.

Kitame etape JAV teniso talento varžovu bus argentinietis Francisco Cerundolo (ATP-21) arba vengras Martonas Fucsovics (ATP-57).

Sekmadienį užtikrintą pergalę įsirašė ir norvegas Casperas Ruudas (ATP-9), kuris 6:4, 6:2 nugalėjo Christopherį Eubanksą (ATP-32).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas