Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 06

Viename pirmųjų metų ATP turnyrų – N.Džokovičiaus ir D.Medvedevo akistata

Naujasis ATP turo sezonas skaičiuoja tik pirmąsias savo savaites, tačiau teniso gurmanai jau dabar galės pasimėgauti puikiu reginiu, kurį sukurti turėtų Novakas Džokovičius (ATP-5) ir Daniilas Medvedevas (ATP-7). Šie tenisininkai papuoš vieną iš „Adelaide International 1“ turnyro pusfinalių, kuris taps ir geru apšilimu prieš „Australian Open“.
Novakas Džokovičius ir Daniilas Medvedevas
Novakas Džokovičius ir Daniilas Medvedevas / „Scanpix“ nuotr.

Favoritu triumfuoti Melburne laikomas Novakas Džokovičius ATP 250 turnyro Adelaidėje ketvirtfinalyje 6:3, 6:4 susitvarkė su kanadiečiu Denisu Šapovalovu (ATP-18).

Nors serbui pavyko iškovoti pergalę dviejų setų kovoje, viskas taip paprasta šiame mače tikrai nebuvo. Susitikimas truko 1 valandą ir 55 minutes, o pirmieji šeši geimai pareikalavo net 40-ies minučių.

Serbo riešutėlis 23-ejų Kanados teniso talentui ATP ture ir toliau yra neįkandamas – pralaimėtos visos aštuonios akistatos.

Pusfinalyje N.Džokovičiaus lauks ne kas kitas, o puikiai pažįstamas Daniilas Medvedevas. Rusas kitame ketvirtfinalyje 6:3, 6:3 nugalėjo savo tautietį Kareną Chačanovą (ATP-20).

„Tikėkimės, kad mūsų laukia dar viena ilga naktis, – į būsimą mūšį žvelgė Novakas. – Vargu, ar pamatysime daug trumpų taškų, nebent mes abu paduosime itin gerai. Daniilas neabejotinai yra vienas geriausių planetos tenisininkų per pastaruosius penkerius metus. Jis išsikovojo savo vardą tapdamas „Didžiojo kirčio“ čempionu ir Nr. 1 pasaulyje, todėl labai jį gerbiu.“

Tarpusavio akistatose prieš rusą N.Džokovičius šiuo metu pirmauja 8:4. Pastarasis tenisininkų mūšis „Nitto ATP Finals“ turnyre truko daugiau nei tris valandas.

„Adelaide International 1“ pusfinalyje taip pat varžysis amerikietis Sebastianas Korda (ATP-33), kiek netikėtai 7:5, 6:1 sudorojęs italą Janniką Sinnerį (ATP-15), bei japonas Yoshihito Nishioka (ATP-36), eliminavęs paskutinį kortų šeimininką Alexei Popyriną (ATP-12) - 7:6(4), 6:7(8), 6:2.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas