Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 27

Vienoje – šeimininkų nusivylimas: D.Medvedevas be gailesčio eliminavo D.Thiemą

Vienoje (Austrija) vykstančiame ATP 500 serijos turnyre „Erste Bank Open“ burtai jau antrajame rate suvedė du teniso titanus Daniilą Medvedevą (ATP-4) ir Dominicą Thiemą (ATP-113), tačiau didele intriga šiame mače galiausiai nekvepėjo.
Daniilas Medvedevas ir Dominicas Thiemas
Daniilas Medvedevas ir Dominicas Thiemas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Buvusi pirmoji pasaulio raketė D.Medvedevas ganėtinai užtikrintai rezultatu 6:3, 6:3 įveikė vietos superžvaigždę D.Thiemą ir iškovojo bilietą tarp aštuonių stipriausių turnyro tenisininkų.

Atkakli kova šioje dvikovoje vyravo maždaug pirmuosius septynis geimus. Austrijos tenisininkas susitikimo pradžioje šaudė tarsi iš patrankos ir galingais kirčiais rinkdavo taškus, tačiau galiausiai gynyba įveikė puolimą.

Kantriai žaidęs D.Medvedevas provokavo vis daugiau oponento klaidų, o antrajame sete pridėjo ir puikius padavimus, kurių dėka šventė užtikrintą pergalę.

„Buvo labai sunku, – kalbėjo mačo nugalėtojas. – Žaidėme maždaug 1 valandą ir 40 minučių ir nors rezultatas 6:3, 6:3, akivaizdu, kad nebuvo lengva. Eigoje vis labiau pradėjau spausti jį paduodant, o pats padavinėjau puikiai. Tai ir buvo vienas pagrindinių raktų į pergalę.“

Rusijos tenisininkas tarpusavio akistatose išlygino rezultatą – 3:3. Tiesa, tai buvo pirmasis jų mūšis po beveik dviejų metų pertraukos – tuomet D.Thiemas dar buvo tarp pasaulio geriausiųjų, o dabar siekia ten sugrįžti po sunkios riešo traumos.

Austras nori pabaigti 2022 m. sezoną pirmajame ATP šimtuke. Kol kas jam projektuojama 108-oji vieta, o jau už kelių dienų jis turėtų varžytis Paryžiaus „Masters“ kvalifikacijoje.

D.Medvedevo, kuris triumfo Vienoje atveju sugrįžtų į trečią ATP reitingo poziciją, ketvirtfinalyje lauks Jannikas Sinneris (ATP-12) arba Francisco Cerundolo (ATP-29).

Įspūdingą pasirodymą ketvirtadienį Vienoje surengė bulgaras Grigoras Dimitrovas (ATP-32). Nepriekaištingai rungtyniavęs tenisininkas 6:3, 6:4 sudorojo Andrejų Rubliovą (ATP-8), kuris buvo skirstytas trečiuoju numeriu.

Į ketvirtfinalį prasprūdo penktoji turnyro raketė Hubertas Hurkačas (ATP-11). Lenkas 7:5, 4:6, 6:3 palaužė suomį Emilį Ruusuvuorį (ATP-43).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas