Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 04

Vietinės publikos nušvilptas D.Medvedevas atvedė rusus į Daviso taurės finalą

Komandinėse Daviso taurės teniso varžybose liko vienas nežinomasis. Šeštadienį įvyko antrasis turnyro pusfinalis, kurio nugalėtojui išaiškinti neprireikė visų trijų mačų – Rusija 2:0 įveikė Vokietiją.
Daniilas Medvedevas
Daniilas Medvedevas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Neabejotinai stipriausią komandą į finalinį Daviso taurės turnyrą atsivežusiai Rusijos teniso federacijai kelią į finalą nuskynė du stipriausių planetos žaidėjų penkete esantys tenisininkai.

Pirmajame pusfinalio susitikime Andrejus Rubliovas (ATP-5) rezultatu 6:4, 6:0 nepasigailėjo Dominiko Koepferio (ATP-54), o netrukus į aikštę žengęs Daniilas Medvedevas (ATP-2) 6:4, 6:4 susitvarkė su Janu-Lennardu Struffu (ATP-51).

Beje, šiame turnyre tikru vietinės Madrido publikos priešu tapusi antroji pasaulio raketė situaciją dar labiau paaštrino po iškovotos pergalės, kuomet rankų gestais nusprendė pritildyti susirinkusius aistruolius, o netrukus pradėjo mindyti aikštelės parketą.

Rusai į Daviso taurės finalą sugrįžo pirmą sykį nuo 2008 metų. Savo kraityje jie turi dvi šio turnyro karūnas, iškovotas dar 2002 ir 2006 metais.

Priminsime, kad Rusijos teniso federacijos sudėtyje yra ir dar du aukščiausios klasės tenisininkai – Aslanas Karatsevas (ATP-18) ir Karenas Hačanovas (ATP-29).

Sekmadienio finale rusų lauks Kroatijos rinktinės iššūkis. Pastarieji pusfinalyje netikėtai 2:1 palaužė Serbiją su Novaku Džokovičiumi priešakyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas