Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 12

Vietinis Nyderlandų herojus įveikė busimą reitingo lyderį ir sensacingai laimėjo ATP turnyrą

Susipažinkite – Timas Van Rijthovenas (ATP-205). Fantastišką tenisą ant žolės visą šią savaitę „Libema Open“ turnyre Hertogenboše (Nyderlandai) demonstravęs olandas netikėtai iškovojo pirmą karjeros ATP titulą.
Timas Van Rijthovenas
Timas Van Rijthovenas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Turnyro finale 25-erių tenisininkui teko pats rimčiausias iššūkis – įveikti „US Open“ čempioną ir jau rytoj į pirmą ATP reitingo vietą sugrįšiantį Daniilą Medvedevą (ATP-2). Čempionas pergalę pasiekė vos per 1 valandą ir 5 minutes – 6:4, 6:1.

Olandijos teniso talentas iki šių „Libema Open“ pirmenybių buvo sudalyvavęs vos viename ATP turnyre ir savo sąskaitoje neturėjo nė vienos pergalės.

Šią savaitę savo namų turnyre T.Van Rijthovenas susitvarkė ne tik su antrąja pasaulio rakete iš Rusijos, bet taip pat įveikė ir devintą planetos raketę Felixą Auger-Aliassime'ą, 14-tąjį ATP reitingą turintį Indian Velso „Masters“ čempioną Taylorą Frtizą.

Nors žolė puikiai išryškina atakuojantį tenisą žaidžiančio olando privalumus, su šia danga tenisininkas iki šio sezono net nebuvo pažįstamas – praėjusią savaitę jis debiutavo ant žolės „Challenger“ turnyro kvalifikacijoje, kur patyrė pralaimėjimą.

Iki šio turnyro T.Van Rijthovenas per savo karjerą nė sykio nebuvo laimėjęs net „Challenger“ titulo, tačiau dabar savo rankose laiko ATP 250 trofėjų.

Be 250 ATP reitingo taškų, kurie tenisininkui leis pagerinti apie 100 pozicijų ir priartėti prie pat geriausių pasaulio žaidėjų pirmojo šimtuko, Nyderlandų atstovas iškovojo ir labai solidų 98,5 tūkst. eurų čekį.

D.Medvedevas, kuriam nepavyko iškovoti antrojo karjeros titulo ant žolės, užsidirbo 150 ATP reitingo taškų ir 57,5 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas