Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 07

Vimbldonas toliau siekia užkirsti kelią turnyre dalyvauti rusams ir baltarusiams

Vimbldonas yra prestižiškiausias ir vienas iš giliausias tradicijas turinčių teniso turnyrų, kuriame sudalyvauti yra kiekvieno tenisininko svajonė. Visgi vis didesnė tikimybė, kad karo prieš Ukrainą agresorės Rusijos ir jai pataikaujančios Baltarusijos sportininkų šių metų Vimbldono varžybose nebus, praneša britų žiniasklaida.
Daniilas Medvedevas Vimbldone
Daniilas Medvedevas Vimbldone / „Scanpix“ nuotr.

Britų „The Telegraph“ informuoja, kad Vimbldono organizatoriai yra pasiruošę į turnyrą neįsileisti tenisininkų iš Rusijos bei Baltarusijos, mat yra baiminamasi, kad jų triumfo turnyre atveju sustiprėtų žmonių palaikymas Vladimirui Putinui ir jo rėžimui.

Londone vykstantis Vimbldono teniso turnyras šiemet skaičiuos jau 146-uosius savo metus. Šios prestižinės varžybos vyksta „Visos Anglijos vejos teniso ir kroketo klube“, kuris yra laikomas nepriklausomu privačių narių klubu.

Būtent šis statusas minėtajam klubui leistų be didesnių trikdžių užverti duris į turnyrą nepageidaujamiems asmenims. Savo ruožtu ATP arba WTA turai, norėdami pašalinti rusus bei baltarusius, turėtų paruošti krūvą teisinių argumentų, tačiau jei jie bus nepakankamai pagrįsti, šios organizacijos gali sulaukti milžiniškų baudų.

„Scanpix“ nuotr./Andrejus Rubliovas ir Daniilas Medvedevas yra du stipriausi Rusijos tenisininkai, besirikiuojantys pirmajame ATP dešimtuke
„Scanpix“ nuotr./Andrejus Rubliovas ir Daniilas Medvedevas yra du stipriausi Rusijos tenisininkai, besirikiuojantys pirmajame ATP dešimtuke

Šiuo metu ATP ir WTA Rusijos bei Baltarusijos tenisininkams ir toliau leidžia varžytis turnyruose, tačiau ne po savo šalių vėliavomis.

Kiek anksčiau britų sporto ministras Nigelas Huddlestonas minėjo, kad rusams ir baltarusiams Vimbldone būtų leista varžytis tik tokiu atveju, jei jie pateiktų įrodymus, jog nėra finansiškai remiami V.Putino, taip pat ir savo gimtųjų Rusijos ar Baltarusijos valstybių bei kad nepalaiko šių šalių veiksmų politikoje.

Galutinis Vimbldono organizatorių sprendimas turėtų būti priimtas dar iki gegužės mėnesio vidurio, kai bus išleistas pirminis pirmenybėse dalyvausiančių žaidėjų sąrašas. Turnyras startuos birželio 27-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas