Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 10

Vimbldone – brazilės liūdesio ašaros ir abejotinas teisėjos sprendimas

Brazilijos tenisininkei Beatriz Haddad Maiai (WTA-13) šių metų Vimbldono turnyras baigėsi pačiu skaudžiausiu būdu – patyrus traumą ir negalėjus užbaigti susitikimo.
Beatriz Haddad Maia
Beatriz Haddad Maia / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Centriniame korte Pietų Amerikos atstovė siekė nukarūnuoti titulą ginančią Jeleną Rybakiną (WTA-3), tačiau vos po penkių sužaistų geimų (1:4) pasitraukė iš kovos.

Ketvirtajame pirmojo seto geime brazilę pakirto nugaros skausmai, kurie iš karto nieko gero nežadėjo. Pralaimėjusi savus padavimus B.Haddad Maia paprašė medicininės pertraukėlės, kurios metu jai pagalba buvo suteikta už korto ribų, tačiau sugrįžusi tenisininkė beveik negalėjo judėti ir netrukus iškėlė baltą vėliavą.

Prieš mėnesį į pirmą karjeros „Didžiojo kirčio“ pusfinalį Paryžiuje patekusi B.Haddad Maia nuo fizinių problemų kenčia jau nebe pirmą savaitę. Neprabėgus nė savaitei po istorinio pasiekimo „Roland Garros“ ji iš karto nusprendė Notingame, kur patyrė pralaimėjimą pirmajame rate. Tuomet dėl traumos įvyko pasitraukimas Istburne, o dabar – ir Vimbldone.

Po apmaudžiai pasibaigusio aštuntfinalio Brazilijos tenisininkė negalėjo sulaikyti liūdesio ašarų.

Pirmadienį moterų vienetų varžybose buvo sužaistas ir dar vienas aštuntfinalis.

Madison Keys (WTA-18) užbaigė tikra turnyro sensacija tapusios 16-metės Miros Andreevos (WTA-102) pasaką Vimbldone – 3:6, 7:6(4), 6:2.

Trečiojo seto pabaigoje jaunoji tenisininkė sulaukė negailestingo bokštelio arbitrės verdikto. Iš vaizdo pakartojimo galima matyti, kad viename iš epizodų ji slystelėjo ant žolės ir nespecialiai paleido raketę, tačiau teisėjos sprendimu raketės metimas buvo tyčinis.

Kadangi tai buvo jau antras įspėjimas M.Andreevai už nesportišką elgesį, tai tenisininkei kainavo tašką – atsiliekant 2:5 rezultatas iš 40:40 tapo mažiau, o netrukus mačas buvo pralaimėtas.

Pasibaigus dvikovai rusė nespaudė rankos arbitrei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas