Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Vimbldone – N.Džokovičiaus pralaimėtas setas ir rekordinis veteranų mūšis

Aštuntojo Vimbldono teniso pirmenybių trofėjaus siekiantis legendinis Novakas Džokovičius (ATP-2) sulaukė labai rimto pasipriešinimo iš vos 277-tą poziciją ATP reitinge užimančio varžovo.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“ nuotr.

Antrajame vyrų vienetų varžybų rate Serbijos teniso titanas pergalę iškovojo po keturių setų kovos, rezultatu 6:3, 6:4, 5:7, 7:5 palauždamas vietinį tenisininką Jacobą Fearnley (ATP-277), kuriam prieš pirmenybes buvo įteiktas vardinis organizatorių kvietimas.

„Jacobas kovėsi tiesiog puikiai. Tik prieš dvi dienas pirmą kartą pamačiau jį žaidžiantį, jis neturėjo ko prarasti ir žaidė atsipalaidavęs. Varžovo padavimai buvo galingi, buvo labai sunku laimėti jo padavimų serijas. Man pasisekė, kad atsilaikiau ketvirtajame sete. Galėjau iškovoti pergalę trijų setų kovoje, bet galėjome kautis ir penkis setus. Džiaugiuosi, kad tai neįvyko“, – mačą reziumavo Nolė.

N.Džokovičiui tai buvo 15-toji pergalė iš 16-os „Didžiojo kirčio“ turnyruose prieš vardinius kvietimus gavusius tenisininkus.

37-erių veteranas taip pat iš 33 mačų yra iškovojęs net 32 pergales prieš „Grand Slam“ turnyrų šeimininkus – vienintelis pralaimėjimas buvo patirtas būtent Vimbldone 2013 metais, kuomet finale buvo nusileista Andy Murray.

Trečiajame etape serbo lauks Australijos atstovas Alexei Popyrinas (ATP-47). Pastarasis po penkių setų trilerio 3:6, 6:4, 4:6, 6:4, 6:3 palaužė argentinietį Tomasą Martiną Etcheverry (ATP-31).

Ketvirtadienį Vimbldone buvo užfiksuotas ir įspūdingas rekordas, kuomet susitiko 39-erių Stanas Wawrinka (ATP-95) bei 37-erių Gaelis Monfilsas (ATP-33).

Bendrai šiems tenisininkams yra net 77 metai ir 37 dienos, o tai – vyriausia žaidėjų pora, susirėmusi „Didžiojo kirčio“ turnyruose nuo 1971-ųjų.

Dėl lietaus iš trečiadienio į ketvirtadienį perkeltame mače triumfavo G.Monfilsas – 7:6(5), 6:4, 7:6(3).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius