Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 09

Vimbldono čempionė sudaužė paskutinę šeimininkų viltį, O.Jabeur dėkojo lietui

Praėjusių metų Vimbldono finalo dalyvės šeštadienio vakarą užsitikrino vietas moterų vienetų varžybų aštuntfinalio etape.
Jelena Rybakina
Jelena Rybakina / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Titulą ginanti Jelena Rybakina (WTA-3) centriniame korte vos per 57 minutes rezultatu 6:1, 6:1 sutriuškino Katie Boulter (WTA-89).

Po šio susitikimo Didžiosios Britanijos tenisininkų vyrų ir moterų vienetų varžybose nebeliko – tai reiškia, kad nė vienas šios šalies atstovas šiemet nepasiekė net aštuntfinalio etapo.

Jokio gailesčio neparodžiusi praėjusių metų Vimbldono čempionė paduodama iš viso pralaimėjo tik 9 taškus.

10 pergalę iš eilės šiuose kortuose iškovojusi J.Rybakina turnyre varžosi trečią kartą karjeroje ir visus kartus pasiekė bent aštuntfinalio etapą. Ji taip pat tapo pirmąja čempione nuo Serenos Williams (2016 m.), kuri praėjus metams nuo iškovoto titulo Londone pasiekė aštuntfinalį.

Dėl vietos ketvirtfinalyje Kazachstanui atstovaujanti 24-erių tenisininkė kausis prieš Beatriz Haddad Maia (WTA-13) iš Brazilijos.

Kur kas dramatiškiau tarp 16 geriausių turnyro žaidėjų prasmuko praėjusių metų finalininkė Ons Jabeur (WTA-6).

Tuniso teniso žvaigždė 3:6, 6:3, 6:4 palaužė solidžias pirmenybes sužaidusią 2019-ųjų „US Open“ čempionę Biancą Andreescu (WTA-50).

Trečiajame sete O.Jabeur buvo priremta prie sienos atsilikinėdama rezultatu 1:3, bet netrukus prasidėjo lietus, dėl kurio dvikova kuriam laikui buvo pristabdyta.

Sugrįžusi Afrikos žemyno atstovė atrodė įgavusi antrą kvėpavimą ir žaidė geriau, o po pergalės teigė: „Turiu kažkiek padėkoti ir lietui.“

Kitame etape jos lauks dar rimtesnis iššūkis - tai Petra Kvitova (WTA-9), kuri šiemet ant žolės laimėjo visus 9 žaistus susitikimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas