Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 19

Vimbldono čempionei – antausis turnyro Slovėnijoje finale

Vimbldono nugalėtoja Jelena Rybakina (WTA-22) nepateisino favoritės statuso ir sensacingai pralaimėjo „Zavarovalnica Sava Portoroz“ turnyro Slovėnijoje finale.
Jelena Rybakina
Jelena Rybakina / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Kazachstanui atstovaujanti 23-ejų tenisininkė sekmadienį finale 7:6(4), 6:7(5), 4:6 dramatiškai pralaimėjo čekei Katerinai Siniakovai (WTA-49).

Net 3 valandas ir 6 minutes trukusiame trileryje Čekijos tenisininkė, kuri pastaraisiais sezonais kur kas sėkmingiau atrodydavo dvejetų turnyruose, panaikino seto ir break'o deficitą bei tapo čempione Slovėnijoje.

K.Siniakovai tai trečiasis karjeros WTA titulas vienetuose ir pirmasis skaičiuojant nuo 2017-ųjų. Per šį laikotarpį tenisininkė įtvirtino savo kaip dvejetų žaidimo ekspertės vardą – būtent jai šiuo metu priklauso pirmoji WTA dvejetų reitingo pozicija.

Jos ir Barboros Krejčikovos pora šiemet iškovojo visas 18 pergalių „Didžiojo kirčio“ turnyruose, triumfavusi ne tik prieš savaitę pasibaigusiame „US Open“ turnyre, bet ir „Australian Open“ bei Vimbldone.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Barbora Krejičkova ir Katerina Siniakova
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Barbora Krejičkova ir Katerina Siniakova

Finalinis mūšis Slovėnijoje tapo antru ilgiausiu finalu šiame sezone, nusileidžiant tik Strasbūre (Prancūzija) vykusiai dvikovai tarp Angelique Kerber ir Kajos Juvan, kuri truko net 3 valandas ir 16 minučių.

Turnyro čempionei iš viso atiteko 280 WTA reitingo taškų ir 26 770 eurų, o finale pralaimėjusiai kazachei – 180 WTA reitingo taškų ir 15 922 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas