Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 06 24

Vimbldono praradimas: po traumos sugrįžtantis G.Monfilsas pirmenybėse nedalyvaus

Gaelis Monfilsas (ATP-23) atsisakė dalyvauti Vimbldono čempionate, kadangi dar nėra pilnai pasveikęs po patirtos traumos.
Gaelis Monfilsas
Gaelis Monfilsas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pėdos skausmus jautęs geriausias Prancūzijos tenisininkas Gaelis Monfilsas ryžosi operacijai iš karto po Madrido „Masters“ turnyre pralaimėto susitikimo Novakui Džokovičiui (ATP-3), tačiau dar nėra pasiruošęs sugrįžti į milžiniškų jėgų reikalaujančias „Didžiojo kirčio“ turnyrų kovas.

Gegužės mėnesį iš rikiuotės neribotam laikui iškritęs 35-erių veteranas dėl traumos turėjo praleisti ir vieną svarbiausių savo turnyrų „Roland Garros“, kuris yra žaidžiamas gimtojoje Prancūzijoje, o dabar atletiškojo tenisininko nepamatysi ir Londone, kur jau pirmadienį startuos Vimbldonas.

„Scanpix“ nuotr./Gaelis Monfilsas
„Scanpix“ nuotr./Gaelis Monfilsas

G.Monfilsas turėtų sužaisti keletą sugrįžimo turnyrų ant grunto Europoje, o tuomet sutelkti visą dėmesį ties „US Open“ turnyru.

„Šią savaitę vėl pradėjau treniruotis ir jaučiuosi tikrai gerai. Šiuo metu galiu žingsnelis po žingsnelio kelti intensyvumą treniruotėse ir daugiau laiko praleisti korte, kad ir vėl įgaučiau geriausią įmanomą fizinę formą. Visgi tik dėl ką tik įvykusio mano sugrįžimo ir fiziškumo, kurio reikalauja iki trijų setų pergalės žaidžiami susitikimai ant žolės, su komanda nusprendėme nedalyvauti šių metų Vimbldone“, – rašė Monfilsas.

Beveik visus praėjusius metus pasitikėjimą savimi praradęs prancūzas šio sezono pradžioje sužydo naujomis spalvomis ir laimėjo ATP turnyrą Adelaidėje, o tuomet pasiekė „Australian Open“ ketvirtfinalį.

Be diskvalifikuotų Rusijos ir Baltarusijos tenisininkų Vimbldone taip pat nedalyvaus ir tokie žaidėjai kaip Alexanderis Zverevas, Sebastianas Korda, Lloydas Harrisas, Rogeris Federeris, Kei Nishikoris ir Dominicas Thiemas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas