Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 13

Viruso Italijoje „įkalintas“ Laurynas Grigelis: „Maisto nusipirkau savaitei“

Pasaulyje sparčiai besiplečiant COVID-19 virusui, nepavydėtinoje situacijoje atsidūrė ir antroji Lietuvos teniso raketė Laurynas Grigelis, šiuo metu viešintis Italijoje – šalyje, kuri bėgant metams tenisininkui tapo antraisiais namais. Tinklalaidės „13 geimas“ klausytojai turėjo galimybę iš pirmų lūpų išgirsti, kokioje keblioje padėtyje šiuo metu yra „įkalintas“ Laurynas ir kas apskritai dedasi viename karščiausių pasaulio taškų.

Tinklalaidės apie tenisą vedėjams Lauryną pavyko „pagauti“ kaip tik grįžtant iš parduotuvės. Lietuvis pasipildė savo maisto atsargas, kadangi padėtis Italijoje – labai sunki.

Trečiadienio vakarą šalies ministras pirmininkas Giuseppe Conte paskelbė, kad uždaromos visos parduotuvės, išskyrus būtiniausių reikmenų – maisto prekių ir vaistines. Nors transporto priemonės veiks ir toliau, iš namų eiti nerekomenduojama, nebent esant būtinam reikalui ir po vieną. Taip pat nuo šiol uždaromos visos kavinės, barai ir restoranai.

„Šiuo metu esu automobilyje, teko užsipirkti daugiau maisto. Į parduotuvę nuvažiuoti dar gali, bet šiaip važinėtis po šalį turi turėti specialų leidimą.

Savaitėlei turėtų užtekti. Jeigu nesportuosiu – užteks, jei pradėsiu sportuoti, tai reikės gal greičiau grįžti į parduotuvę“, – su laidos vedėjais juokavo tenisininkas.

Organizatorių nuotr./Laurynas Grigelis – Frederico Silva
Organizatorių nuotr./Laurynas Grigelis – Frederico Silva

Didžiosios daugumos pasaulio sportininkų gyvenimas šiuo metu tarsi sustingo. Italija viena pirmųjų paskelbė, kad bent iki balandžio 3 dienos yra stabdomi visų šalies sporto šakų čempionatai. Tą pabrėžė ir pats tenisininkas, pridėjęs, kad ateities planus toliau gaubia didelė nežinia, o treniruotis šiuo metu gali tik namų sąlygomis.

„Turėjo būti treniruotės, bet jos yra atšauktos, tad žiūrėsime, ar bus galimybė joms įvykti kitomis dienomis, – apmaudo neslėpė Grigelis. – Niekas tiksliai neaišku. Galiu tik treniruotis namuose, palaikyti sportinę formą ir tikėtis, kad viskas kuo greičiau grįš į normalias vėžes.“

Teniso profesionalų asociacija (ATP) oficialiame pranešime teigė, kad jokie vyrų turnyrai (ATP, „Challenger“ ir „Futures“) nevyks bent šešias savaites – iki balandžio 20 dienos. Moterų teniso asociacija (WTA) turą suspendavo savaite mažiau – iki balandžio 13 dienos.

gulfnews nuotr./Tenisas
gulfnews nuotr./Tenisas

Tai reiškia, kad yra tikimasi – antrasis metų „Didžiojo kirčio“ turnyras „Roland Garros“ įvyks. Visgi iki turnyro dar labai daug laiko, o spėlioti linkęs nebuvo ir Laurynas Grigelis.

„Nežinau, sunku pasakyti, – į klausimą, ar įvyks Prancūzijos atvirosios pirmenybės, atsakė tenisininkas. – Jeigu būtų dabar, tai jis neįvyktų, bet bus tik už trijų mėnesių ir visko gali būti. Tikiuosi, kad įvyks, nes tai yra vienas didžiausių turnyrų metuose.

Tačiau reikia kalbėti ne vien apie „Roland Garros“. Tikiuosi, kad įvyks ir kiti anksčiau prasidėti turintys turnyrai, kad viskas vėl pajudėtų į priekį, o virusas kaip nors sustotų, nes tai yra svarbu ne tik mums tenisininkams, bet ir visiems kitiems. Juk svarbiausia – sveikata.“

28-erių klaipėdietis, praeityje palypėjęs iki 183-ios ATP reitingo pozicijos vienetuose ir net 132-os dvejetuose teigė, kad šiuo metu didžiausia baimė yra ne prarandami pinigai, kuriuos tenisininkai uždirba turnyruose, bet negalėjimas treniruotis ir nežinomybė, ar artimiausioje ateityje bus galima išvykti į turnyrus.

Organizatorių nuotr./Laurynas Grigelis
Organizatorių nuotr./Laurynas Grigelis

„Manau, kad uždarbis tiems, kurie turėjo žaisti Indian Velse ir Majamyje „dega“ daugiau, nes ten priziniai fondai yra visai kitokie. Mano planuose buvo „Futures“ turnyras, o ten uždirbti daug ir negali. Tiesiog norėjosi pasirinkti taškų ir kuo greičiau grįžti į „Challenger“ turnyrus.

Labiausiai baisu, jeigu nebus galima treniruotis ir tavęs neišleis į kitus turnyrus. Nežinau, kokia situacija kitose šalyse. Dabar esu Italijoje, o iš Italijos žmonių apskritai nelabai kas nori įsileisti“, – nuogąstavo lietuvis.

Antroji šalies raketė papasakojo ir apie tai, kokios nuotaikos vyrauja tarp šalies gyventojų ir kas apskritai dedasi Italijos miestų gatvėse.

„Panika tarp žmonių yra. Visi važiuoja į parduotuves nusipirkti to maisto. Dabar jos jau pasiruošusios, bet, kai buvo pirmasis antplūdis prieš dvi savaites – viskas buvo išpirkta, nieko nebelikdavo.

Iš pradžių į susidariusią situaciją buvo žiūrėta pro pirštus, žmonės nebijojo viruso, eidavo į gatves, barus, o virusas juk vaikšto būtent su žmonėmis. Dėl to ir atsitiko taip, kad padaugėjo susirgusių atvejų, nes niekas nesilaikė taisyklių.“

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Karantinas Italijoje
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Karantinas Italijoje

Visą interviu su Laurynu Grigeliu, taip pat pirmojo „Challenger“ turnyro Lietuvoje idėją, bendravimą tarp šalies sporto žvaigždžių ir rėmėjų bei dar daugiau su specialiu svečiu Dariumi Mockumi išgirsti galite antrajame tinklalaidės „13 geimas“ epizode „O, Dangau! Sportas“ Youtube kanale.

Norime priminti, kad pastarasis tinklalaidės „13 geimas“ epizodas vyko antradienį (kovo 10 dieną).

Šiame kanale bus aptariami pagrindiniai pasaulio ir Lietuvos teniso įvykiai, vyks diskusijos apie mėgėjų tenisą, taip pat bus aptarta tai, ko dauguma žmonių nežino – įdomybės, vidiniai teniso gyvenimo niuansai. Tinklalaidėje vyks pokalbiai su geriausiais šalies tenisininkais, laidoje lankysis Lietuvos teniso pasaulio atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento