Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 19

Visą sezono uždarbį Ukrainai skyrusiam A.Murray – specialus apdovanojimas

Dosnus legendinio škotų tenisininko Andy Murray (ATP-49) poelgis visus 2022-ųjų metų sezone uždirbtus pinigus už pasirodymus turnyruose paaukoti Ukrainai neliko nepastebėtas – kasmetiniuose ATP apdovanojimuose jam atiteko „Arthur Ashe Humanitarian Award“ apdovanojimas.
Andy Murray
Andy Murray / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Buvusi pirmoji pasaulio raketė per praėjusį sezoną uždirbo kiek daugiau nei 630 tūkstančių JAV dolerių ir visą šią sumą skyrė Ukrainai, kuri ir toliau didvyriškai kovoja prieš savo teritorijoje vykdomą Rusijos genocidą.

Legendinio JAV tenisininko Arthur Ashe garbei pavadintas apdovanojimas skiriamas už ryškiausius metų darbus už aikštelės ribų.

A.Murray šį prizą iškovoja antrą kartą savo karjeroje (taip pat laimėjo ir 2014 metais). Tik škotui ir dar trims tenisininkams – Andre Agassiui, Rogeriui Federeriui bei Aisam-Ul-Haq Quereshiui – yra pavykę tokį apdovanojimą iškovoti bent po du kartus.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Andy Murray
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Andy Murray

35-erių tenisininkas eina UNICEF ambasadoriaus pareigas Jungtinėje Karalystėje.

„Šis pažadas man tik pridėjo papildomos motyvacijos šiame sezone. Pagrindinis tikslas buvo padėti suvokti kitiems, kas vyksta pasaulyje, paraginti visus prisidėti. Man didžiulė garbė ir vėl būti išrinktam šio apdovanojimo nugalėtoju. Gerus darbus reikia tikrai daryti ne dėl šių prizų, bet smagu būti pastebėtam“, – komentavo Murray.

ATP ture jau buvo išdalinta ir daugiau kasmetinių apdovanojimų. Įspūdingą R.Federerio ir Rafaelio Nadalio dominavimą „Stefan Edberg Sportsmanship Award“ kategorijoje nutraukė Casperas Ruudas (ATP-3).

Norvegui buvo skirtas apdovanojimas, kuris atitenka už sąžiningą žaidimą ir profesionalumą.

Įdomu tai, kad nuo 2004-ųjų metų tik R.Federeriui (13 sykių) ir R.Nadaliui (5) buvo pavykę laimėti šį apdovanojimą.

„Scanpix“ nuotr./Carlosas Alcarazas ir Holgeris Rune
„Scanpix“ nuotr./Carlosas Alcarazas ir Holgeris Rune

Carlosas Alcarazas buvo išrinktas labiausiai patobulėjusiu sezono tenisininku, o jo treneris Juanas Carlosas Ferrero – geriausiu metų strategu.

Holgeris Rune laimėjo „metų naujoko“ nominaciją, Borna Čoričius – „metų sugrįžimo“, o aistruolių mėgstamiausiu tenisininku išrinktas grunto karalius Rafaelis Nadalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas