Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 18

Vladimiras Putinas: „Meldoniumas sportininkams pranašumo nesuteikia“

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas teigia, kad sportininkai, kurie vartoja meldoniumą neturi jokio pranašumo aikštėje. Jis, kaip ir Marijos Šarapovos advokatas, kritikuoja agentūrą WADA, kuri yra atsakinga už dopingo vartojimą. Jų teigimu, ši organizacija net neturi duomenų kiek laiko užtrunka kol šis preparatas visiškai palieka organizmą.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Šis preparatas niekada nebuvo traktuojamas kaip dopingas, – kalbėjo Rusijos prezidentas. – Jis neįtakoja sportininkų rezultatų. Esu tuo įsitikinęs. Jis tiesiog padeda širdies raumenims išlikti geroje būklėje, kai sportuojama dideliu krūviu.

„Scanpix“ nuotr./Marija Šarapova
„Scanpix“ nuotr./Marija Šarapova

Be abejonės, atletai yra sudėtingoje situacijoje, tačiau reikia būti pasiruošus viskam. Žinoma, kad kovosime, kad būtų priimtas teisingas sprendimas. Rusijos sporto ministerija bei kitos mūsų sporto organizacijos sunkiai dirba su pasaulinio lygio advokatais, kurie šiuo metu aiškinasi esamą situaciją.“

2016-ais metais meldoniumo rasta net 172-ų sportininkų kraujyje. M.Šarapova teigė, kad neleistiną preparatą vartojo ankstyviems cukrinio diabeto bei širdies ligų simptomams gydyti, tačiau ar visi šie sportininkai susiduria su širdies problemomis?

Nuo kovo 12-os dienos suspenduota M.Šarapova dar vis yra Rusijos olimpiniuose planuose, tačiau tenisininkės laukia ITF nuosprendis. Kol kas daugelis sportininkų kabinasi į tai, kad neleistinas preparatas vartotas prieš sausio 1-ą dieną nespėjo palikti jų organizmo, nes apie tai nėra informacijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas