Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

VTA auklėtinė išvyko į JAV: studijuos ir žais tenisą Sakramente įsikūrusiame universitete

Vilniaus teniso akademijos auklėtinė Emilija Pranytė nuo šio rudens gins Sakramento mieste JAV įsikūrusio Kalifornijos valstijos universiteto teniso komandos garbę, o taip pat sieks įgyti išsilavinimą šioje garsioje aukštojoje mokykloje.
Emilija Pranytė
Emilija Pranytė / VTA nuotr.

Lietuvos jaunių rinktinėje žaidusi mergina teigia po studijų neatmetanti galimybės išbandyti jėgas ir profesionalių tenise.

„Apsisprendusi derinti studijas ir tenisą JAV pasirinkau Kalifornijos valstijos universitetą. Turėjau ir kitokių alternatyvų, prisijungti kvietė Vašingtono, Floridos, Las Vego, Šiaurės Karolinos universitetai. Visgi išvykau į Sakramentą, o įtakos tam turėjo keli veiksniai: puiki lokacija, klimatas, labai gero lygio universitetas, galiausiai, stipri teniso programa“, – pasakoja tenisininkė.

Praėjusiame sezone šio universiteto merginų komanda laimėjo JAV studentų lygos vienos iš konferencijų turnyrą. E.Pranytė sako jau susipažino su komandos draugėmis ir kartu su jomis kibo į darbus teniso kortuose.

VTA nuotr./Emilija Pranytė
VTA nuotr./Emilija Pranytė

„Komanda tikrai labai pajėgi, o merginos – draugiškos. Gerai sutariam tiek aikštyne, tiek už jo ribų. Todėl treniruotis kartu yra smagu. Pačios treniruotės čia labai sudėtingos, jos reikalauja fizinės ištvermės, jėgų. Daug dirbame teniso korte, tačiau ne mažiau ir už jo ribų“.

Paklausta kodėl pasirinko studijas JAV, o ne profesionalios tenisininkės kelią, mergina sako, kad universitetas – tik tarpinė stotelė.

„Apsispręsti nebuvo lengva. Visgi galiausiai supratau, kad jei yra galimybė išvykti į gerą JAV universitetą, kuriame gali įgyti kokybišką išsilavinimą, o kartu ir žaisti tenisą, turiu ja pasinaudoti. Profesionalės kelią, jei tik turėsiu noro, fizinių ir psichologinių jėgų, galėsiu pasirinkti ir po universiteto. Jau dabar matau, kad JAV studentų tenisas – tikrai puiki vieta įvertinti savo jėgas, tobulėti ir ruoštis profesionaliam tenisui“, – teigia E.Pranytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas