Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 20

WADA Marijai Šarapovai spjauna į veidą: labai malonu, kad ji negali žaisti

Tokius pasisakymus iš pasaulio sportui vadovaujančių organizacijų vadovų išgirsi retai. Pasaulinės antidopingo agentūros prezidentas Craigas Reedie pirmadienį rėžė, kad yra pamalonintas, jog Rusijos tenisininkė Marija Šarapova sulaukė griežtos bausmės – dvejų metų diskvalifikacijos. O savo asmeninę nuomonę C.Reedie pagrindė keistoku argumentu.
Marija Šarapova
Marija Šarapova / Sputnik

Primename, jog Tarptautinė teniso federacija (ITF) M.Šarapovą už dopingą vartojimą dvejų metų diskvalfikacija nubaudė birželio 8 dieną. Tiesa, Rusijos tenisininkės bausmė bus skaičiuojama nuo sausio 26-osios dienos.

Pasaulinė antidopingo agentūra (WADA) šį ITF sprendimą galėjo apskųsti, jei M.Šarapovos bausmė jai būtų pasirodžiusi neteisinga. Tačiau, rodos, kad dvejų metų diskvalifikacija WADA ne tik tenkina, bet yra ir maloni.

„Man pats smagiausias dalykas panelės Šarapovos diskvalifikacijoje yra tai, kad ji per vienerius metus gali uždirbti daugiau nei yra visame mūsų agentūros biudžete,“ – tėškė WADA prezidentas C.Reedie.

M.Šarapova tokio nedėkingo likimo sulaukė po to, kai kovo mėnesio pradžioje spaudos konferencijoje pripažino, kad jos dopingo teste, atliktame „Australian Open“ čempionato metu, buvo rasta meldoniumo. Šį preparatą WADA į juodąjį sąrašą įtraukė tik šių metų sausio 1 dieną.

Vis dėlto pati Rusijos tenisininkė, kolekcijoje turinti penkis „Didžiojo kirčio“ titulus, jau spėjo apskųsti dvejų metų diskvalifikaciją Sporto arbitražo teismui, kuris, britų spaudos teigimu, savo sprendimą turėtų paskelbti iki liepo 8 dienos.

Kiek anksčiau Rusijos naujienų agentūra „R-Sport“ pranešė, jog M.Šarapovos diskvalifikacija gali sutrumpėti iki vienerių metų. Apie tai agentūrą informavo su CAS susijęs šaltinis, susipažinęs su 29-erių metų rusės byla.

„Marijos Šarapovos diskvalifikacija gali būti sumažinta iki vienerių metų, tačiau ji bet kokiu atveju bus priversta praleisti olimpines žaidynes,“ – sakė „R-Sport“ šaltinis.

Per pastaruosius trejus metus skundus CAS pateikė dar du žinomi tenisininkai – Viktoras Troickis ir Marinas Čiličius. Šių žaidėjų diskvalfikacijos sutrumpėjo iki trijų mėnesių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas