Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 30

„WTA Finals“ starte – su vienu geimu palikta graikė ir svarbi J.Pegulos pergalė

Sekmadienį kurortiniame Meksikos mieste Kankune prasidėjo baigiamasis WTA sezono turnyras, kuriame dėl nugalėtojos trofėjaus kaunasi aštuonios daugiausiai reitingo taškų šiemet surinkusios tenisininkės.
Maria Sakkari
Maria Sakkari / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Pirmenybės tiesiog košmariškai prasidėjo paskutinį aštuntąjį kelialapį į turnyrą pasitraukus Karolinai Muchovai (WTA-8) iškovojusiai Mariai Sakkari (WTA-9). Graikijos tenisininkės pirmajame grupės mače 0:6, 1:6 buvo sutriuškinta Arynos Sabalenkos (WTA-1).

Nors iki šio susitikimo tarpusavio akistatose pirmoji pasaulio raketė buvo priekyje 6:3, „WTA Finals“ turnyruose 2021 ir 2022 metais pergalėmis džiaugėsi graikė. Paskutinį kartą baigiamajame metų turnyre tenisininkės tris kartus paeiliui buvo susitikusios 2013-2015 m., kai tai padarė Petra Kvitova ir Agnieška Radwanska.

M.Sakkari šiame mače grėsė „dvigubo riestainio“ nesėkmė 0:6, 0:6, tačiau pralaimėjusi pirmuosius 11 geimų ji galiausiai sugebėjo atsidaryti savo geimų sąskaitą.

Praėjusiais metais Teksase (JAV) vykusiose finalinėse metų pirmenybėse A.Sabalenka pasiekė finalą, o M.Sakkari krito pusfinalyje.

Kitame Bacalar grupės mače pergalę iškovojo amerikietė Jessica Pegula (WTA-5), kuri 7:5, 6:2 nugalėjo Kazachstanui atstovaujančią Jeleną Rybakiną (WTA-4).

JAV tenisininkė pirmajame sete atsilikinėjo 3:5, tačiau tuomet įjungė aukštesnę pavarą ir laimėjo kitus 10 geimų iš 12 bei iškovojo pirmą pergalę karjeroje WTA finaluose. Praėjusiais metais J.Pegula šiame turnyre patyrė tris nesėkmes, tačiau šiemet jau dabar turi solidžius šansus iškopti į pusfinalį.

„WTA Finals“ varžybose vien už sužaistą mačą tenisininkėms yra skiriami 125 taškai. Dar tiek pat taškų galima užsidirbti už pergalę grupių etape. Už laimėjimą pusfinalyje yra skiriama 330 taškų, finale – 420.

Pirmadienį Meksikoje startuos Chetumal grupės kovos – Iga Swiatek (WTA-2) žais prieš Marketą Vondrousovą (WTA-6), o Coco Gauff (WTA-3) prieš Ons Jabeur (WTA-7).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas