Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 04

„WTA Finals“ turnyre – dviejų geriausių pasaulio tenisininkių mūšis jau pusfinalyje

Penktadienį Meksikos kurortiniame mieste Kankune baigėsi „GNP Seguros WTA Finals Cancun“ turnyro grupių etapo kovos, po kurių paaiškėjo abi pusfinalių poros.
Aryna Sabalenka ir Iga Swiatek
Aryna Sabalenka ir Iga Swiatek / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Finalinėse sezono pirmenybėse ir toliau nepriekaištingai atrodo antroji planetos raketė Iga Swiatek (WTA-2). 22-ejų tenisininkė be didesnio vargo 6:1, 6:2 sutriuškino Tuniso atstovę Ons Jabeur (WTA-7) ir su trimis pergalėmis iš tiek pat galimų Chetumal pogrupyje finišavo pirmoje pozicijoje.

Antrus metus iš eilės I.Swiatek grupių etapą „WTA Finals“ turnyre baigia be pralaimėjimų. Taip pat antrą sezoną paeiliui lenkės varžove pusfinalyje bus aršiausia jos varžovė Aryna Sabalenka (WTA-1), kuri į kitą etapą prasibrovė tik po dramatiškos kovos.

Šiuo metu geriausia planetos tenisininkė lemiamame Bacalar grupės mače 6:2, 3:6, 6:3 palaužė Kazachstanui atstovaujančią Jeleną Rybakiną (WTA-4) ir į pusfinalį žengė iš antrosios pozicijos.

Šis susitikimas startavo dar ketvirtadienį, bet dėl Kankuną nuplovusio lietaus buvo sustabdytas ir pratęstas tik po 16-os valandų jau kitą dieną.

Pusfinalio mūšis tarp I.Swiatek ir A.Sabalenkos turės dvigubą kainą – pergalė vienai iš tenisininkių ne tik garantuos bilietą į finalą, bet ir potencialiai lems pirmos pasaulio raketės statusą. Jei dvikovą laimės baltarusė, ji WTA reitinge išsaugos pirmą poziciją, tačiau jei triumfuos Lenkijos atstovė, tuomet jaunuolei reikėtų triumfuoti turnyre ir ji sugrįžtų į WTA reitingo sostą.

Kitą pirmenybių Meksikoje pusfinalio porą sudarys dvi Jungtinių Amerikos Valstijų teniso žvaigždės – Coco Gauff (WTA-3) ir Jessica Pegula (WTA-5), kurios kartu šią savaitę žaidžia ir dvejetų turnyre.

Žemiau reitinguota amerikietė grupių etapą pabaigė dar ketvirtadienį, iškovodama trečią pergalę. Savo ruožtu Coco turėjo kautis iki paskutinių akimirkų ir 5:7, 7:6(4), 6:3 palaužusi Marketą Vondrousovą (WTA-6) įšoko į pusfinalio traukinį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas