Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 06 06

Žolės sezonas prasideda: Štutgarte į aikštę išbėgs Rogeris Federeris ir Juanas Martinas Del Potro

Pasibaigus antrajam 2016-ų metų „Didžiojo kirčio“ turnyrui prasideda žolės dangos sezonas. Vienas įdomiausių šią savaitę vyksiančių turnyrų, tai Štutgarte vyksiantis „Mercedes Cup“. Jame pamatysime po traumos sugrįžtantį Rogerį Federerį, puikiai „Roland Garros“ čempionate rungtyniavusį Dominicą Thiemą bei Juaną Martiną Del Potro.
Rogeris Federeris
Rogeris Federeris / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Iki Vimbldono lieka vos trys savaitės, o žolės sezonas trečiajai pasaulio raketei prasidės debiutu Vokietijos „Mercedes Cup“ turnyre.

„Scanpix“ nuotr./Rogeris Federeris
„Scanpix“ nuotr./Rogeris Federeris

Praėjusiais metais ant žolės dangos R.Federeris buvo antras tenisininkas pagal iškovotas pergales (11-1). Daugiau ant žolės laimėjo tik britas Andy Murray (12-1).

Kalbant karjeros rezultatus, tai R.Federeris ant žolės dangos iškovojo net 142-i pergales ir patyrė 20 nesėkmių. Jis taip pat yra laimėjęs 15-a titulų, o artimiausias jo varžovas vėlgi yra A.Murray (90-17 ir šeši trofėjai).

Pirmasis turnyras Štutgarte buvo surengtas dar 1898-ais metais, o „Mercedes-Benz“ tapo pagrindiniu rėmėju dar 1979-ais metais. Tai yra viena ilgiausių tą patį turnyrą remiančių bendrovių teniso istorijoje.

Vokietijoje pirmieji keturi pagal skirstymą yra: varžybose debiutuojantis R.Federeris, praėjusiais metais pusfinalyje žaidęs M.Čiličius, „Roland Garros“ pusfinalio dalyvis Dominicas Thiemas bei Gilles'is Simonas.

Štutgarte taip pat rungtyniaus Feliciano Lopezas, kuris laimėjo „French Open“ dvejetų titulą, praėjusių metų finalininkas Viktoras Troickis, pirmoji Vokietijos raketė Philippas Kohlschreiberis bei Lucasas Pouille. Vardinį kvietimą gavo ir buvęs turnyro nugalėtojas Juanas Martinas Del Potro.

Šveicarijos maestro paskutinį kartą kortuose matėme Romoje, kai jis pralaimėjo D.Thiemui trečiame turnyro etape. Jis nežaidė „Roland Garros“ čempionate, o tai nutraukė jo 65-ų „Didžiojo kirčio“ turnyrų iš eilės seriją.

Tai bus vos penktasis R.Federerio sezono turnyras. Iš Madrido varžybų jis pasitraukė dėl nugaros traumos, o po „Australian Open“ nerungtyniavo dėl atliktos kojos operacijos.

Trečiai pasaulio raketei trūksta vos vienos pergalės iki antrosios vietos pagal karjeros pergales Atvirojoje eroje (1070). Kol kas, jis nusileidžia Ivanui Lendlui (1071), o pačioje viršūnėje įsitaisęs Jimmy Connorsas (1256).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas