Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 22

Žudikė kūdikio veidu: Vimbldono čempionė Melburne patiesė pirmą pasaulio raketę

Kazachstano tenisininkė Jelena Rybakina (WTA-25) savo sąskaitoje jau turi vieną „Didžiojo kirčio“ titulą, tačiau tinkamo pripažinimo nesulaukusi čempionė yra motyvuota įrodyti, kad panašių žygdarbių gali nuveikti ir daugiau.
Jelena Rybakina ir Iga Swiatek
Jelena Rybakina ir Iga Swiatek / „Scanpix“ nuotr.

Ketvirtajame „Australian Open“ etape 23-ejų tenisininkė užtikrintai 6:4, 6:4 nugalėjo geriausią planetos žaidėją Igą Swiatek (WTA-1) ir pateikė vieną didžiausių sensacijų moterų vienetų pirmenybėse šiemet.

Įspūdingą padavimą turinti kazachė pasinaudojo jai itin palankiomis sąlygomis Melburne ir pirmaisiais kirčiais laimėjo net 80 proc. žaistų taškų.

Tenisininkei papildomos motyvacijos tikrai netrūksta. Nors praėjusiais metais ji laimėjo vieną prestižiškiausių teniso turnyrų Vimbldoną, WTA reitingo taškų už tai negavo, o kituose „Didžiojo kirčio“ turnyruose nepaisant čempionės statuso organizatoriai jai nesuteikdavo galimybės savo talentus pademonstruoti pagrindiniuose kortuose.

Mažesnėse aikštelėse įpratusi rungtyniauti J.Rybakina sekmadienį dar kartą pademonstravo, kad jos vieta – tarp pasaulio geriausiųjų.

Centriniame korte antausį pirmai pasaulio raketei tėškusi tenisininkė išliko ištikima sau ir didelių emocijų po pergalės neparodė, visai kaip ir Vimbldono finale.

Tai buvo pirmoji J.Rybakinos karjeros pergalės prieš pirmą poziciją WTA reitinge užimančią varžovę. Iki šiol ji dukart buvo nusileidusi Ashleigh Barty.

Dviejų „Didžiojo kirčio“ čempionių mūšis įvyko pirmą kartą nuo 2021-ųjų Sinsinačio turnyro.

„Stengiuosi nerodyti tiek daug emocijų, tačiau mano treneris mano, kad iš tikrųjų kartais galėčiau parodyti jų ir daugiau, tad ir aš vis dar mokausi. Žinoma, kad jaudinuosi, tai labai didelė pergalė ir džiaugiuosi, kad patekau į kitą etapą“, – kalbėjo Rybakina.

Ketvirtfinalyje Vimbldono nugalėtojos kiek netikėtai lauks Latvijos tenisininkė Jelena Ostapenko (WTA-17), kuri 7:5, 6:3 palaužė favorite laikytą Coco Gauff (WTA-7).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas