Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

50 m sprintas: R.Meilutytė greita baseine ir paslaptinga už jo, K.Teterevkova – patenkinta

Po bronzos medalį Romoje jau laimėjusios Rūta Meilutytė ir Kotryna Teterevkova pasileido į paskutinės savo rungties lenktynes – antradienį Lietuvos plaukikės startavo 50 m krūtine Europos čempionato atrankos varžybose.
Rūta Meilutytė
Rūta Meilutytė / Lietuvos plaukimo federacijos/Dariaus Kibirkščio nuotr.

Kotryna: „Patenkinta rezultatu“

Abi lietuvės sėkmingai perplaukė 50 m krūtine atrankos varžybas ir įskriejo į pusfinalį, kuris antradienį vakare prasidės 19.31 Lietuvos laiku.

Šios sprinto rungties šių metų pasaulio čempionė Rūta Meilutytė užtikrintai laimėjo savo plaukimą, bendroje įskaitoje tarp 36 plaukikių buvo trečia, distanciją įveikusi per 30,12 sek.

Tik italės Ariana Castiglioni (29,91 sek) ir Benedetta Pilato (29,93 sek.) plaukė greičiau.

K.Teterevkova rikiuotėje įsitaisė 10 pozicijoje – 31,04 sek.

Lietuvos plaukimo federacijos/Dariaus Kibirkščio nuotr./Kotryna Teterevkova
Lietuvos plaukimo federacijos/Dariaus Kibirkščio nuotr./Kotryna Teterevkova

„Esu patenkinta rezultatu, nes pasaulio čempionate buvo prasčiau. Dabar tikėjausi patekti į pusfinalį, tad džiaugiuosi. O šiaip 50 m man linksma distancija – nėra įtampos, tikslai nevaržo – ramu“, – sakė K.Teterevkova.

20-metė vilnietė startavo praėjus pusei paros nuo didžiausio pasiekimo per savo karjerą – pirmadienio vakarą ji iškovojo bronzą 200 m krūtine varžybose ir neslėpė, jog po laimėto medalio mintys jau drąsiai sukasi apie atostogas – paskutinė sprinto rungtis nėra jos stipriausia (asmeninis rekordas – 30,82 sek.).

„Aišku, buvo daug palaikymo, daug sveikinimų, bet reikėjo laiko nusiraminti ir kauptis kitam startui“, – emocingą vakarą prisiminė K.Teterevkova.

R.Meilutytė elgėsi kitaip

R.Meilutytė šiame Europos čempionate jau iškovojo bronzą 100 m krūtine finale. Bene dar labiau intriguoja jos pasirodymas 50 m lenktynėse.

Žaibišku startu ir galingu sprintu pasižyminti 25 metų plaukikė birželį Budapešte tapo pasaulio čempione būtent 50 m krūtine finale, tada aplenkusi net šios rungties pasaulio rekordininkę Benedettą Pilato.

Šįkart po atrankos varžybų R.Meilutytė nepasirodė pokalbiams su žiniasklaida skirtame take, kuriuo po varžybų praeina visi plaukikai.

Lietuvos plaukimo federacijos/Dariaus Kibirkščio nuotr./Rūta Meilutytė
Lietuvos plaukimo federacijos/Dariaus Kibirkščio nuotr./Rūta Meilutytė

Antradienio rytą ilgiausiai su žurnalistais kalbėjosi varžybų favoritė B.Pilato ir per interviu prieš kamerą pravirkusi suomė Laura Lahtinen, likusi antra už pusfinalio 16-uką žyminčio brūkšnio.

Kalbėjo ir už pusfinalio borto greitesnių tautiečių išstumtos italės Lisa Angiolini ir Martina Carraro, kurios atrankoje užėmė atitinkamai šeštą ir aštuntą vietą. Pagal taisykles į kitą etapą patekti gali tik dvi vienos šalies atstovės, tad taip iš kovos iškrito L.Angiolini, šiame Europos čempionate jau laimėjusi sidabrą 100 m krūtine finale.

Startavo dar trys lietuviai

Antradienio rytą Romos baseine plaukė dar trys Lietuvos plaukikai.

50 m laisvuoju stiliumi atrankoje 19-metis Tomas Navikonis (23,38 sek.) ir 23 metų Tomas Sungaila (23,45), kaip jau įprasta šiame čempionate, išsirikiavo vienas šalia kito, tik šįkart žemiau nei ilgesnėse rungtyse – atitinkamai 59 ir 60 vieta.

Lietuvos plaukimo federacijos/Dariaus Kibirkščio nuotr./Tomas Sungaila
Lietuvos plaukimo federacijos/Dariaus Kibirkščio nuotr./Tomas Sungaila

Greičiausias atrankoje buvo Nyderlandų sprinteris Thomas De Boeras (21,59 sek.).

Erikas Grigaitis startavo 100 m nugara. Įveikęs distanciją per 56,17 – beveik sekunde prasčiau už asmeninį rekordą, 19-metis kaunietis užėmė 31 vietą tarp 46 atletų.

Lietuvos plaukimo federacijos/Dariaus Kibirkščio nuotr./Erikas Grigaitis
Lietuvos plaukimo federacijos/Dariaus Kibirkščio nuotr./Erikas Grigaitis

Lietuvos plaukikai skaičiuoja paskutinius startus šiame Europos čempionate.

Antradienio vakarą vyks 50 m krūtine pusfinalis su R.Meilutyte ir K.Teterevkova, o trečiadienį išauš paskutinė varžybų Romoje diena – Andrius Šidlauskas, Erikas Grigaitis, Aleksas Savickas ir Tomas Navikonis startuos 4 po 100 m kombinuotoje estafetėje, o Danas Rapšys stos į 400 m laisvuoju stiliumi rungtį.

Trečiadienio vakarą finaluose realu bus tikėtis R.Meilutytės, o galbūt ir D.Rapšio ir K.Teterevkovos pasirodymų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas