Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Andrius Šidlauskas nusivylęs: „Tai buvo patys sunkiausi 200 m per mano gyvenimą“

Tai turėjo būti stipriausia jo rungtis, bet 200 m krūtine Andriui Šidlauskui nepavyko plaukti taip, kaip jis norėjo ir galėjo.
Andrius Šidlauskas
Andrius Šidlauskas / Dariaus Kibirkščio/LPF nuotr.

„Tai gal bus patys sunkiausi 200 m, kuriuos esu plaukęs per savo gyvenimą, – išlipęs iš „Duna“ baseino Budapešte trečiadienį sakė Andrius Šidlauskas. – Plaukiau, bet nebuvo jėgų nei pagreitinti, nei pagerinti grybšnio. Visas kūnas išsijungė, net neįsivaizduoju. Tai patys sunkiausi 200 m, kuriuos esu plaukęs gyvenime.“

200 m krūtine rungtyje jis turėjo ambicijų, nes į Budapeštą atvyko geros sportinės formos, ką parodė ir prieš tai buvę startai trumpesnėse rungtyse.

Tačiau greitai pradėjus, 25 metų panevėžiečio baterijos vandenyje pradėjo sekti – 2 min. 13,13 sek. yra beveik keturiomis sekundėmis prastesnis rezultatas nei jo asmeninis rekordas.“

A.Šidlauskas liko 20-as, iškart po brazilo Caio Pumpučio, kurio pavardė rodo jo lietuviškas šaknis, nors pats Brazilijos plaukikas apie jas nieko nežino.

Suprasti akimirksniu

  • Greičiausiai 200 m atrankoje plaukė Nyderlandų plaukikas Casparas Corbeau (2 min. 9,15 sek.), amerikietis Charlie Swansonas (2 min. 9,36 sek.) ir švedas Erikas Perssonas (2 min. 9,58 sek.).
  • A.Šidlauskui iki pusfinalio šešioliktuko trūko 1,24 sek.

A.Šidlauską liūdino ir vieta, ir rezultatas, bet jis nemanė, kad startavo pernelyg greitu tempu.

„Nežinau tiksliai, kaip pradėjau, bet jei pradėjau per 1 min. 2,8 sek. (iš tiesų 1 min. 2,63 sek.), tai būtų toks pats greitis, kaip visada. Tiesiog gal per treniruotes neatidirbau 200 m plaukimo. Aišku, liūdna, kad nepatekau į pusfinalį, vadinasi, ir nesu vertas ten patekti, nes nebuvau gerai pasiruošęs. O gal susidėjo nuovargis, 200 m nebuvau pasiruošęs taip, kaip galvojau.

Reikės padirbėti daugiau iki Europos čempionato rugpjūtį.“

Šiame pasaulio čempionate A.Šidlauskas užėmė 8 vietą 100 m krūtine rungtyje, o 50 m sprinte buvo 14-as.

„Aišku, norėjau plaukti visų trijų rungčių pusfinaliuose. Bet 100 m patekau į finalą, tai pridėjo džiaugsmo ir pasitikėjimo, kad galiu ateityje tobulėti ir siekti didesnių tikslų, – vertino A.Šidlauskas. – Taip pat džiaugiausi, kad pasiekiau pusfinalį 50 m, nes tai nėra mano rungtis.

Ir, aišku, labai gaila, kad nepavyko 200 m krūtine, juk tai viena pagrindinių mano rungčių. Tačiau šiandien nebuvau nusipelnęs jos plaukti.

Dariaus Kibirkščio/LPF nuotr./Andrius Šidlauskas
Dariaus Kibirkščio/LPF nuotr./Andrius Šidlauskas

Patekimo į pusfinalį laikai nebuvo kosminiai, galėjau pasiekti ir aš, bet taip jau įvyko, kad nepraėjau.

Dar laukia kombinuota estafetė, taigi reikės pabandyti pakovoti už komandą.“

Dariaus Kibirkščio/LPF nuotr./Andrius Šidlauskas
Dariaus Kibirkščio/LPF nuotr./Andrius Šidlauskas

Šiandien prasidėjo ir moterų 200 m krūtine rungtis, kurioje atranką labai sėkmingai pradėjo Kotryna Teterevkova, su trečiu rezultatu patekusi į pusfinalį.

„Kotryna labai talentinga, – apie tautietę sakė tuo pačiu būdu plaukiantis A.Šidlauskas. – 200 m jai tikrai pagrindinė rungtis, o ne 100 m. Manyčiau, kad ji pasižymi ilgu ir geru grybšniu, kuris jai suteikia pranašumą prieš kitas plaukikes. Stebėdamas jos atrankos varžybas, mačiau, kad kitos plaukikės atiduoda labai daug jėgų grybšniams, o Kotryna tiesiog slenka vandeniu ir džiaugiasi plaukimu.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas