Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Banguotas V.Andrulytės pasirodymas Paryžiuje – vėl nutrauktas

Penktadienį Paryžiaus olimpinėse žaidynėse savo pasirodymą pratęsė buriuotoja Viktorija Andrulytė, tačiau pasikartojo tas pats scenarijus.

Varžytis dėl olimpinio medalio V.Andrulytė pradėjo dar ketvirtadienį, tačiau po pirmųjų ILCA 6 klasės lenktynių, kuriose lietuvė liko 38-a, dėl prastų oro sąlygų varžybos buvo nukeltos.

Penktadienį buriavimas prasitęsė, tačiau neilgam. Sportininkės spėjo sudalyvauti dvejose lenktynėse, o paskutinės – trečiosios – buvo nutrauktos dėl nurimusio vėjo buvo nukeltos į kitą dieną.

Antrajame plaukime V.Andrulytei sekėsi puikiai, ji liko penkta iš 43 sportininkių ir nuo lyderės Marit Bouwmeester iš Nyderlandų atsiliko 1 min. 49 sek.

„Pirmas plaukimas sekėsi puikiai. Nuo pat pirmojo ženklo buvau geriausiųjų dešimtuke ir paskutiniame kurse pavyko aplenkti kelis laivus. Džiaugiuosi finišavusi penkta“, – sakė sportininkė.

Trečiasis plaukimas lietuvei nesusiklostė. Labai prastai startavusi mūsiškė liko vos 36-oje vietoje.

„Antrosios lenktynės tikrai buvo labai sudėtingos, nes vėjas pūtė tai iš kairės, tai iš dešinės, – pasakojo V.Andrulytė. – Kai startavau arčiau katerio, vėjas vis sukosi ir niekada negrįžo. Aš buvau dešinėje pusėje, todėl labai daug pralošiau. Buvo sudėtingas plaukimas.“

Bendroje įskaitoje po trijų lenktynių V.Andrulytė šiuo metu rikiuojasi 27-a.

„Rytoj žada gerokai daugiau vėjo ir lauksime, ką rytojus atneš, – apie pratęsimą šeštadienį kalbėjo atletė. – Prognozė yra viena, bet realybė dažniausiai – kažkas kito. Rytoj vėl planuojami trys plaukimai. Laukiame patvirtinimo, kelintą startuojame ir kurioje distancijoje.“

Iš viso turi įvykti 10 lenktynių, po kurių 10 geriausių buriuotojų kausis lemiamame plaukime dėl medalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas