Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Diskvalifikuota Lietuvos rinktinė – nors kiti guodė, suklydęs plakė save: „Kaltas“

Lietuvos rinktinės plaukikai – Rūta Meilutytė, Kotryna Teterevkova, Deividas Margevičius ir Erikas Grigaitis – kiek sumišę išlipo iš Budapešto „Duna“ baseino, kur viena klaida nubraukė viso ketverto pastangas per mišrių estafečių varžybas kombinuotu būdu antradienį pasaulio čempionate.
Lietuvos estafetės plaukikai
Lietuvos estafetės plaukikai / Dariaus Kibirkščio nuotr.

Subūrę ketveriukę mišriai estafetei vos antrą kartą per pasaulio pirmenybių istoriją, lietuviai galiausiai liko be vietos.

Visi jie įveikė po 100 metrų savo plaukimo būdu, bet galutinis rezultatas – 3 min. 53,77 sek. – liko neįskaitytas.

Prie peteliške plaukusio Deivido Margevičiaus užsidegė pranešimas apie pažeistą starto taisyklę, o ir jis pats greitai suvokė, padaręs klaidą.

„Per anksti įšokau. Iš pradžių atrodė, kad lyg ir gerai, nors mačiau, kad gali būti ant ribos. Mačiau, kaip Kotryna siekė senelę, o aš jau darau judesį. Matyt, per anksti padariau. Kaltas“, – kaltino save D.Margevičius.

27 metų kaunietis yra vyriausias rinktinės narys, bet šiame pasaulio čempionate startavo pirmą kartą ir tai veikiausiai nepadėjo.

„Jaudulys ėmė. Ką aš galiu pakomentuoti. Aš padariau klaidą“, – krimtosi D.Margevičius, daug metų plaukiantis estafetėje kombinuotu būdu ir vyrų rinktinėje.

Dariaus Kibirkščio nuotr./Lietuvos estafetės plaukikai
Dariaus Kibirkščio nuotr./Lietuvos estafetės plaukikai

Pernai Tokijo olimpinėse žaidynėse Lietuvos vyrų rinktinė irgi buvo diskvalifikuota tąkart suklydus Andriui Šidlauskui, kurį kiti rinktinės nariai juokingai traukė per dantį, bet D.Margevičius patikslino, kad tada buvo „sarkazmo šypsenos“.

Dabar nuliūdusį plaukiką bandė guosti kiti.

„Man tai viskas gerai, – sakė Rūta Meilutytė, kai visi keturi išsirikiavo pokalbių su žiniasklaida erdvėje. – Nieko čia baisaus.“

„Sakėme, kad nereikia jaudintis, viskas gerai“, – komandos draugą bandė raminti ir Erikas Grigaitis, kuram prieš porą dienų ir pačiam nepasisekė šiame pasaulio čempionate, kai dėl panėrimo į vandenį siekiant finišo sienelės buvo diskvalifikuotas 100 m nugara rungtyje.

Antradienį trečiajame iš keturių estafetės plaukimų startavusi Lietuvos komanda plaukė tokia tvarka: E.Grigaitis (55,27 sek.) pradėjo rungtį nugara ir buvo šeštas, tada Kotryna Teterevkova krūtine (1 min. 8,16 sek.) pasislinko į aštuntą vietą, plaukimo peteliške šalies čempionas D.Margevičius (52,55 sek.) patempė komandą į penktą poziciją, o Rūta Meilutytė šįkart plaukė laisvuoju stiliumi ir finišavo šešta.

Dariaus Kibirkščio nuotr./Deividas Margevičius
Dariaus Kibirkščio nuotr./Deividas Margevičius

Pagal bendrą laiką (3 min. 53,77 sek.) lietuviai būtų likę trylikti ir nebūtų patekę į finalą.

„Norėjome būti bent dvylikti – toks buvo tikslas“, – teigė R.Meilutytė.

Dariaus Kibirkščio nuotr./Rūta Meilutytė
Dariaus Kibirkščio nuotr./Rūta Meilutytė

Iš viso šiame pasaulio čempionate Lietuvos rinktinė turi septynis plaukikus, o Danui Rapšiui patyrus kaklo traumą pasirinkimas estafetei dar labiau susiaurėjo.

„Neturėjome pasirinkimo“, – rinktinės dėlionę mišriai estafetei choru aiškino plaukikai.

„Tėra dvi merginos, tad labai lengva – Kotryna krauliu neplaukia geriau nei aš, tad buvo aišku, – pridūrė R.Meilutytė. – Pas vaikinus yra konkurencija, bet komanda vis tiek maža, tad nėra iš ko labai rinktis.“

R.Meilutytė miegojo tik kelias valandas

Lietuvos rinktinės lyderė R.Meilutytė į rytines varžybas stojo po jaudinančio vakaro, iškovojusi bronzos medalį pirmadienį vykusiame 100 m krūtine finale. Tai buvo emocijų pripildytas vakaras.

„Buvo trumpa naktis, miegoti pavyko tik kelias valandas“, – sakė 25 metų plaukikė, Lietuvai pelniusi ketvirtą iš penkių medalių pasaulio pirmenybėse 50 metrų baseine.

Kiti rinktinės nariai sveikino Rūtą ir skyrė jai šiltų žodžių po bronzinio plaukimo.

„Labai smagu – garbė, didelė garbė“, – apie plaukimą drauge su R.Meilutyte sakė E.Grigaitis.

„Visada smagu būti komandoje, vienas kitą palaikyti ir plaukti už Lietuvą“, – pridūrė Kotryna Teterevkova, kuri pati gali pasirodyti gerai trečiadienį prasidedančiose 200 m krūtine varžybose.

„Smagu, kad Rūta sugrįžo“, – tarė ir D.Margevičius ir vis dar susikrimtęs nuėjo į persirengimo kambarį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas