Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Europos čempionato finale A.Šidlauskas – šeštas, pusfinalyje – galingi D.Rapšio grybšniai

Belgrade (Serbija) vykstančiame Europos vandens sporto šakų čempionate šį vakarą trys lietuviai išbandė savo jėgas finaluose, o dar du – kovojo pusfinalyje.
Andrius Šidlauskas
Andrius Šidlauskas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

200 m plaukimo krūtine finale Andrius Šidlauskas (treneriai – Paulius Povilionis ir Ina Paipelienė) distanciją įveikė per 2 min. 12,36 sek. ir užėmė 6-ąją vietą.

Galingai startavęs panevėžietis po 50 m buvo lenktynių lyderis, tačiau įpusėjus distancijai jau plaukė trečias. Vėliau A.Šidlausko pozicija dar prastėjo.

Pusfinalyje lietuvis finišą pasiekė per 2 min. 13,23 sek. ir į finalą pateko su 8-tu rezultatu.

Europos čempionato aukso medaliai atiteko identišką laiką (2 min. 9,45 sek.) pademonstravusiems bulgarui Liubomirui Epitropovui ir švedui Erikui Perssonui. Trečias finišavo lenkas Janas Kalusowskis (2:10.20).

Belgrade A.Šidlauskas jau iškovojo vietą medalį – 100 m plaukimo krūtine rungtyje finišavo trečias.

Šuolių į vandenį nuo 1 m tramplino rungtyje 16-metis vilnietis Martynas Lisauskas, kurį treniruoja Kęstutis Autukas, surinko 312,60 balo ir užėmė 10-ąją vietą.

Ryte vykusiose atrankos varžybose (25 dalyviai) 2023 m. Europos jaunimo vicečempionas iš Lietuvos surinko 314,70 balo ir į finalą pateko su septintu rezultatu.

Kitas atrankoje startavęs Lietuvos sportininkas – Sebastianas Koneckis – atrankoje užėmė 22 vietą (244,15).

Iki šiol šuolių į vandenį Europos čempionato finaluose buvo pasirodę vos kelios mūsų šalies sportininkės. 2016 m. Londone bokšto rungties finale varžėsi Lietuvai atstovavusi Genevieve Green Angerame. Sinchroninių šuolių nuo 3 m tramplino rungties finaluose (be kvalifikacijos) 2023 m. Europos žaidynėse Žešuve dalyvavo Vita Šlajūtė ir Urtė Valeišaitė, o 2018 m. Edinburge – G. Angerame ir Indrė Marija Girdauskaitė.

Moterų 50 m plaukimo nugara finale Lietuvos atstovė Justine Elizabeth Murdock distanciją įveikė per 28,86 sek. ir užėmė 8-ąją vietą. Europos čempione tapusi airė Danielle Hill finišą pasiekė per 27,73 sek.

Lietuvos sportininkė į finalą pateko kiek netradicinėmis aplinkybėmis, nes pusfinalyje buvo devinta ir vietą finale gavo, kai jame dalyvauti atsisakė Lenkijos plaukikė.

Dar du lietuviai – Danas Rapšys ir Tomas Navikonis – varžėsi 200 m plaukimo laisvuoju stiliumi pusfinalyje.

Pirmajame plaukime T.Navikonis distanciją įveikė per 1 min. 47,62 sek. ir užėmė 3 vietą. Vis dėlto to neužteko, kad būtų pelnytas kelialapis į finalą. Galutinėje įskaitoje panevėžiečio rezultatas buvo devintas.

Antrajame pusfinalyje kitas panevėžietis D.Rapšys finišą pasiekė per 1 min. 46,44 sek., finišavo antras ir tvirtai pateko į finalą. Greičiau už lietuvį pusfinalyje plaukė tik rumunas Davidas Popoviči (1 min. 45,15 sek.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius