Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Glazgo baseine Rūta Meilutytė itin greita ir be trenerio: „Man nebe penkiolika“

Sunkiai gaudydama kvapą praėjus keliolikai sekundžių po pirmojo starto Rūta Meilutytė skubėjo ilsėtis, bet jos veidas išdavė – startas pavyko, Europos čempionatą Glazge 21-erių metų plaukikė pasitiko geros sportinės formos.
Rūta Meilutytė
Rūta Meilutytė / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

R.Meilutytė penktadienį startavo 50 metrų laisvuoju stiliumi – tai visada buvo antrasis iš keturių Rūtos stipriausių plaukimo būdų, bet ne toks, kuris neštų ant garbės pakylos net ir tais laikais, kai Rūta gerino pasaulio rekordus.

Europos čempionato atrankoje tarp visų 50 m laisvu stiliumi startavusių plaukikių ji buvo devinta. Tai reiškė vieną iš šešiolikos bilietų į pusfinalį penktadienio vakarą, bet kartu ir dar daugiau.

R.Meilutytės laikas – 25,20 sek. – tik viena dešimtąja sekundės prastesnis už jos asmeninį rekordą, pasiektą dar 2013 metais, kai ji tapo ir pasaulio rekordininke plaukiant krūtine.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rūta Meilutytė – 2013 m. pasaulio plaukimo čempionė
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rūta Meilutytė – 2013 m. pasaulio plaukimo čempionė

Rezultatas yra rodiklis, kad Rūta į Glazgą atvyko pasiruošusi.

„Bus matyt. Šis startas – išbandyti varžybas, šiek tiek įsiplaukti, kaip sakoma. Smagu. Gera pradžia”, – sakė R.Meilutytė, nusiėmusi baltą kepurėlę su Lietuvos trispalve.

Akivaizdu, kad tai tik pramankšta prieš plaukimus krūtine, nes R.Meilutytė Europos čempionate dar plauks 50 ir 100 m sau įprastu būdu.

Rūtos sportinė forma šį sezoną buvo intriga ne tik varžovėms, bet ir jos komandos draugams bei treneriams Lietuvos plaukimo rinktinėje.

Šiais metais jos gyvenime netrūko įvykių – nuo dokumentinio filmo „Rūta“ pristatymų Lietuvos kino teatruose iki naujų namų Los Andžele, naujos komandos ir naujo trenerio Dave'o Salo.

„Iš esmės viskas gerai, – po starto Glazge sakė R.Meilutytė. – Pradžia buvo sunki, daug pokyčių, daug nežinomų man dalykų. Atsidūriau dideliame mieste, kuriame nebuvau buvusi, nieko ten nepažįstu. Iš pradžių reikėjo susipažinti su komanda, treneriu, miestu.

Buvo permainingas laikotarpis, bet geras. Bandžiau susikurti tvirtą pagrindą po kojomis, kad galėčiau atsistoti.“

Į Europos pirmenybes, kurios vyks rugpjūčio 2–9 dienomis, ji atvyko be D.Salo. Garsusis plaukimo treneris nebūtinai keliauja į visas varžybas, vykstančias ne JAV.

„Nieko baisaus. Tai gera patirtis man. Yra Lietuvos komandos treneriai, jie padeda, jei man ko reikia. Bendrauju su treneriu, susirašome. Man nebe penkiolika, galiu ir viena“, – šyptelėjo R.Meilutytė.

Dave'as Salo
Dave'as Salo

50 m laisvuoju stiliumi pusfinalyje ji plauks penktadienį vakare, kai „Tollcross“ plaukimo centre bus dar daugiau žiūrovų. Nors ir atrankos varžybose penktadienio rytą arena buvo puspilnė.

Nors svarbiausi startai krūtine laukia kitomis dienomis, R.Meilutytė linkusi pakovoti dėl vietos finale 50 m laisvuoju stiliumi. Pernai pasaulio čempionate Budapešte ji šioje rungtyje net nepateko į pusfinalį, o rezultatas (26,03 sek.) buvo beveik sekunde prastesnis.

Šįkart viskas prasidėjo geriau. „Kuo geriau pasirodyti, – paklausta apie tikslus sakė R.Meilutytė. – Visur tikiuosi smogti. 50 metrų laisvu stiliumi irgi. Kiekvienas plaukimas svarbu. Nėra taip, kad neatiduočiau visų jėgų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai