Ir vasarą naujienų netrūksta. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Į paralimpines žaidynes patekusi lietuvė sunkiai tramdė emocijas: „Ėjau į dušą ir verkiau“

Lietuvos plaukikė Gabrielė Čepavičiūtė papildė ekipą, atstovausiančią šaliai Paryžiaus paralimpinėse žaidynėse. 18-metė kaunietė, treniruojama specialistės Rasos Mažutautienės, iš Tarptautinio paralimpinio komiteto sulaukė vardinio kvietimo dalyvauti žaidynėse, kurios jai bus debiutinės. G.Čepavičiūtė – pirmoji Lietuvos plaukikė moteris, dalyvausianti paralimpinėse žaidynėse.
Gabrielė Čepavičiūtė
Gabrielė Čepavičiūtė / Dano Sodaičio nuotr.

Kauno Jėzuitų gimnazijos auklėtinę naujiena apie vardinį kvietimą plaukti paralimpiniame Paryžiuje užklupo trečiadienį, iškart po vakarinės treniruotės ir buvo netikėta lyg žaibas iš giedro dangaus.

„Gerai praplaukiau treniruotėje, trenerė dar po visko sakė, kad labai gerai plaukiu ir reikia man varžybų. Pasakiau, kad būtų gerai ir grįžau į rūbinę. Girdėjau netylantį telefoną ir pamačiau, kad man skambina Asta (Lietuvos paralimpinio komiteto generalinė sekretorė Asta Narmontė – red.). Nustebau, nes tai buvo vaizdo skambutis. Atsiliepus Asta pasakė, kad nori pamatyti mano reakciją ir pasakė naujieną. Nuo ašarų man net dingo vaizdas. Net dabar, kalbėdama apie tai, aš visa drebu. Paskambinau tėvams, trenerei ir visą laiką verkiau. Ėjau į dušą ir verkiau. Žmonės aplink labai keistai į mane žiūrėjo“, – juokėsi plaukikė.

Rugpjūčio 28 – rugsėjo 8 dienomis Prancūzijos sostinėje vyksiančiose žaidynėse G.Čepavičiūtė startuos dviejose rungtyse. S6 negalios klasėje besivaržanti sportininkė plauks 100 metrų nugara ir 200 metrų kompleksiniu būdu. Lietuvos paralimpinės rinktinės narė tai vadina svajonės išsipildymu.

„Labai sunkiai užmigau, daug galvojau apie tai. Manau, smegenys dar ne visiškai supranta, kas įvyko, kad aš tikrai vyksiu į Paryžių ir dalyvausiu paralimpinėse žaidynėse. Tiesą sakant, per daug nesitikėjau tokio posūkio ir kvietimo. Žinojau, kad šiomis dienomis bus atsakymas, bet apie tai beveik negalvojau. Visada labai norėjau dalyvauti žaidynėse ir sakiau, kad tai yra mano tikslas. Vis tiek visos stovyklos ir varžybos skirtos tam, kad pasiektum šį didžiausią tikslą“, – emocijomis dalijosi G.Čepavičiūtė.

Rasos Mažutaitienės treniruojama sportininkė tapo ketvirtąja Lietuvos atstove, patekusia į Paryžiaus paralimpines žaidynes. Kelialapius jau turi kitas plaukikas Edgaras Matakas, šaulė Raimeda Bučinskytė ir dziudo imtynininkas Osvaldas Bareikis. Tiesa, dėl O.Bareikio vis dar laukiama oficialaus patvirtinimo.

„Sveikinimai Gabrielei, trenerei Rasai Mažutaitienei, visai plaukikės šeimai. Dalyvavimas paralimpinėse žaidynėse yra milžiniškas pasiekimas, o kvietimas Gabrielei – didelis įvertinimas. Patekti į paralimpines žaidynes kasmet darosi vis sunkiau, tačiau mes tikimės, kad Paryžiuje prie komandos dar prisijungs keli lengvaatlečiai, taip pat dėl kelialapio dar kovoja triatlonininkas Ernestas Česonis. Galutinę paralimpinės komandos sudėtį žinosime liepą“, – sakė Lietuvos paralimpinio komiteto prezidentas Mindaugas Bilius.

Paryžiaus vasaros paralimpinėse žaidynėse dalyvaus 4400 sportininkų iš viso pasaulio. Lietuvai Paryžiaus paralimpinės žaidynėse bus jubiliejinės, dešimtos po Nepriklausomybės atkūrimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius