Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 10 /18:12

Irkluotojas Povilas Juškevičius – Europos jaunių vicečempionas

Sekmadienį Miunchene (Vokietija) finišavusiame Europos jaunių irklavimo čempionate sidabro medalį iškovojo lietuvis Povilas Juškevičius.
Povilas Juškevičius
Povilas Juškevičius / Julia Kowacic nuotr.
Temos: 1 Irklavimas

Vaikinų vienviečių valčių A finale sekmadienį Lietuvos irkluotojas 2 km distanciją įveikė per 7 min. 24,02 sek.

Čempionu tapo nuo pat starto įtikinamai pirmavęs belgas Aaronas Andriesas (7.21,18). Bronza atiteko italui Marco Prati (7.27,23).

„Iš tiesų, finale labiau saugojausi Italijos irkluotojo, o ne bandžiau gaudyti A.Andrieso, – nusijuokė P.Juškevičius. – Dar prieš finalą žinojau, kad pagrindinės mano užduotys yra gerai išeiti iš starto, užsiimti poziciją ir pasistengti ją išlaikyti. Toks buvo planas. Iki finišo likus 500 metrams Italijos sportininkas padidino tempą, tačiau žinojau, kad savo poziciją išsaugosiu“.

P.Juškevičius teigė, kad Europos čempionate tikslas buvo kautis dėl medalio. „Bet prieš išvykdamas net negalvojau, koks jis bus“, – šypsojosi sportininkas.

Paprašytas įvertinti visą sezoną P.Juškevičius nė kiek nedvejojo: „Esu laimingas ir patenkintas“.

„Vykdamas į pasaulio čempionatą nežinojau, ko galiu tikėtis. Tai buvo mano pirmasis startas tokiose varžybose, tačiau prieš startą Europos pirmenybėse jau žinojau, kokie varžovai laukia, – kalbėjo pasaulio čempionas ir Europos vicečempionas. – Dabar toliau tęsiu treniruotes. Gal jos nebus tokios intensyvios, tačiau sportuosiu kaip ir iki šiol“.

Kelias iki finalo lietuviui nebuvo lengvas. Antrajame atrankos plaukime jis buvo antras, o pirmajame pusfinalyje finišavo trečias.

P.Juškevičius rugpjūčio viduryje triumfavo pasaulio jaunių irklavimo čempionate Bulgarijoje.

Kitos Lietuvos įgulos Miunchene varžėsi B finaluose (7-12 vietos).

Dramatiškame merginų porinių dviviečių valčių B finale Ūla Jonušaitė ir Saulė Kryževičiūtė (7.58,40) finišavo pirmos. Galutinėje įskaitoje joms atiteko septinta pozicija. Vos 0,01 sek. mūsiškėms pralaimėjo Austrijos irkluotojos.

Pavienę keturvietę valtį irkluojantys Ignas Urbonas, Deimantas Romeris, Paulius Brusokas, Jonas Šaparavičius (6.47,43) B finale liko ketvirti, o galutinėje čempionato rikiuotėje – aštunti.

Vaikinų porinių dviviečių valčių B finale lietuviai Džeraldas Daunoras, Benas Valasevičius (7.16,94) užėmė ketvirtąją vietą, o galutinėje įskaitoje liko dešimti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant