Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš Rusijos atimta teisė rengti pasaulio plaukimo čempionatą

Pasaulio plaukimo valdymo organizacija („World Aquatics“) pranešė apie sprendimą atimti iš Rusijos teisę rengti 2025 m. pasaulio plaukimo čempionatą.
Danas Rapšys
Danas Rapšys / „Scanpix“ nuotr.

Karą Ukrainoje tęsianti valstybė turėjo organizuoti renginį Kazanėje, kurioje planetos pirmenybės vyko ir 2015-aisiais. Šią teisę Rusija gavo dar 2019 metais.

Vis dėlto Rusijai sukėlus karą Ukrainoje Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) rekomendavo atšaukti visus sporto tarptautinius sporto renginius Rusijoje. Plaukimo vadovai į tokią rekomendaciją įsiklausė.

Vietoje Rusijos, čempionatą rengs Singapūras.

„Singapūras turi viską, ką tikimės pasidalinti su sportininkais: pasaulinio lygio infrastruktūrą, patirtį rengiant aukščiausios kokybės renginius ir visapusišką požiūrį į vandens sportą, prasidedantį nuo elitinio lygio ir pasibaigiantį mėgėjais“, – oficialiame pranešime teigė „World Aquatics“ prezidentas Husainas Al-Musallamas. Jis savo teiginiuose Rusijos nė nepaminėjo.

Pasaulio čempionatas, kuriame vyksta plaukimo, šuolių į vandenį, sinchroninio plaukimo ir vandensvydžio varžybos, šiemet vasarą bus surengtas Fukuokoje (Japonija), o kitas metais keliaus į Dohą (Kataras).

„World Aquatics“ dar pernai atėmė iš Rusijos teisę rengti ir trumpo baseino pasaulio čempionatą, kurį metų pabaigoje organizavo Melburnas (Australija).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas