Ir vasarą naujienų netrūksta. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Įspūdinga naktinio plaukimo šventė – lietuviškoje Šveicarijoje

Įspūdinga naktinio plaukimo šventė Šveicarijoje laukiama ant kranto degs Joninių laužai, o vandenyje švies trasą žymintys žibintai
Birželio 22 dieną vyks naktinis plaukimo maratonas.
Birželio 22 dieną vyks naktinis plaukimo maratonas. / Kauno plaukimo federacijos nuotr.

Jonavos rajone esančios Šveicarijos Joninių plaukimo maratono rengėjai nutarė neįprastai paminėti 15-ąją šių varžybų ir Lietuvos plaukimo 100-mečio sukaktį. Birželio 22 d. vyksiantis tradicinis renginys šįkart taps naktiniu plaukimo maratonu. Jo startas numatomas 22 valandą.

„Starte ir kitoje Šveicarijos tvenkinio pusėje degs laužai, o trasa bus nužymėta šviečiančiais plūdurais. Plaukikai bus užsidėję vandeniui nepralaidžias šviečiančias apyrankes, žibintai bus ir dalyvius lydinčiose valtyse“, - paaiškino varžybas rengiančios Kauno plaukimo federacijos vadovas Arlandas Juodeška.

Tradiciškai bus lenktyniaujama 400 m, 2300 m ir 4600 m distancijose. Planuojama, kad naktinį plaukimą išbandys apie 70 dalyvių. Tarp jų – ir buvę žinomi profesionalai, patyrę ilgų nuotolių plaukikai, taip pat – įvairaus amžiaus plaukimo mėgėjai.

Po finišo vyks vakaronė Šveicarijos dvaro kieme, kurią nušvies Joninių laužai, plaukikų apdovanojimai.

„Nors startą planuojame vėlai vakare, visus, norinčius stebėti varžybas ar jose dalyvauti, kviečiame jau dieną atvykti prie Šveicarijos tvenkinio. Pažaisti tinklinį, pailsėti, pasimaudyti“, - ragina A.Juodeška.

Šveicarijos Joninių plaukimo maratono idėjos autorius ir pagrindinis jos generatorius A.Juodeška jau sugalvojo, kaip ne tik įamžinti šį tradicinį renginį, bet ir pagerbti šiemet pažymimą Lietuvos plaukimo šimtmetį.

„Prieš 15 metų, 2009-aisiais, Vilniuje buvo atidengtas skulptoriaus Tado Gutausko kūrinys Vienybės medis, skirtas Lietuvos vardo paminėjimo tūkstantmečiui. Ir jis leido šio medžio atvaizdą naudoti ant mūsų maratono medalių. Mūsų plaukimas tūkstančio jubiliejaus gal ir nesulauksime, bet dabar planuojame pasodinti plaukimo medį. Irgi akmeninį. Ant jo būtų iškalti pagrindinių renginio rėmėjų pavadinimai, o ant kamieno – visų Šveicarijos Joninių maratono nugalėtojų vardai. Aplink kasmet sodinsime po gyvą ąžuolą ir plėsime plaukimo ąžuolų giraitę. Vieta jau išrinkta, Šveicarijos bendruomenė neprieštarauja. Dar vieną tokį medį norėčiau pasodinti ir Kintų uoste, kur vyksta tradicinis Kuršių marių plaukimo maratonas“, - atskleidė A.Juodeška, ir pats aktyviai dalyvaujantis plaukimo meistrų varžybose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius