Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italijoje Rūta Meilutytė užtikrintai laimėjo B finalą

Italijos sostinėje Romoje vyksta tarptautinės „Sette Colli Trophy“ plaukimo varžybos. Penktadienio vakarą jose pasirodė dvi Lietuvos atstovės – moterų 100 m plaukimo „B“ finale startavo Rūta Meilutytė ir Kotryna Teterevkova.
Pasaulio čempionate Melburne Rūta Meilutytė pagerino pasaulio rekordą 50 m krūtine rungties pusfinalyje.
Rūta Meilutytė / „Scanpix“/AP nuotr.

Čia geriausiai pasisekė kaunietei R.Meilutytei, užtikrintai laimėjusiai plaukimą. Lietuvė finišavo per 1 min. 6,90 sek. ir aplenkė visas devynias „B“ finalo dalyves.

K.Teterevkova finišavo ketvirta (1:08.05), o tarp dviejų lietuvių įsiterpė dvi italės – Francesca Fangio (1:07.54) ir Benedetta Pilato (1:07.83).

„A“ finale nugalėtoja tapo olandė Tes Schouten (1:06.06), vos 0,03 sek. aplenkusi japonę Reoną Aoki.

Penktadienio rytą į nepagrindinį finalą patekusios lietuvės kvalifikacijoje užėmė 13 ir 14 vietas. Savo atrankiniame plaukime R.Meilutytė finišavo trečia (1:08.12), o K.Teterevkova buvo ketvirta (1:08.42).

Šiame sezone R. Meilutytė 100 m krūtine yra greičiausiai plaukusi per 1 min. 6,38 sek., o K. Teterevkova – per 1 min. 7,34 sek.

Olimpinis šios rungties normatyvas yra 1 min. 6,79 sek.

„Sette Colli Trophy“ atrankos plaukimai penktadienį ir šeštadienį prasideda 10 val. vietos laiku (Lietuvoje – 11 val.), sekmadienį – pusvalandžiu anksčiau. Finalų pradžia visomis dienomis numatyta apie 18 val. (19 val.).

Jau 59-ą kartą rengiamos varžybos – vienas iš paskutinių didžiausių startų plaukikams Europoje prieš artėjantį pasaulio čempionatą.

„Sette Colli Trophy“ yra įtrauktos į kitų metų vasaros olimpinių žaidynių kvalifikacinių varžybų sąrašą, tad visi čia startuojantys plaukikai galės siekti olimpinių normatyvų.

Priminsime, kad kelialapius į Paryžiaus olimpines žaidynes jau yra iškovoję du Lietuvos plaukikai – Danas Rapšys (200, 400 m laisvu st.) ir R. Meilutytė (100 m krūtine).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas