Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įtempti Julijos Jefimovos ir Rusijos plaukimo federacijos santykiai: plaukikei pasiūlė išmesti visus medalius

Rusijos plaukikė Julija Jefimova prisipažino, kad jos ir Rusijos plaukimo federacijos santykiai prasti. Kaip rašo topnews.ru, J.Jefimova, kuriai Rūta Meilutytė nusileido plaukimo čempionato Barselonoje 50 metrų krūtine finale, pareiškė, kad ir pačią federaciją drasko nesutarimai.
Rūta Meilutytė
Rūta Meilutytė ir Julija Jefimova (dešinėje). / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Mano treneriui Andrejui Michailovičiui Jefimovui neleido vykti į čempionatą Barselonoje. Tai buvo aišku jau po balandį vykusio finalo Rusijoje. Kai paklausiau kodėl, man pasakė, kad aš nepakankamai gerai plaukiu“, – sakė sportininkė.

J.Jefimova federacijos atstovams priminė, kad yra pelniusi kelis aukso medalius, tačiau jai buvo pasakyta: „Išmesk visus savo medalius ir pasiekimus, dabar – jau kitas sezonas.“

„Tuomet aš neištvėriau ir apsiverkiau. Juk turėjau pelnyti kokią nors pagarbą? Galiausiai trenerio ir tėčio kelionę į Barseloną apmokėjo Tiumenės administracija“, – teigė mergina.

Plaukikė federacijai turi pretenzijų ir dėl sutarties su bendrove „Arena“. Anot plaukikės, šios firmos plaukimo kostiumai pusei komandos netinka, be to, prieš 200 metrų plaukimo finalą ji neturėjo kada psichologiškai rengtis rungčiai, nes nagų laku ant kostiumo rašė bendrovės pavadinimą.

„Aš apskritai nesu pasirašiusi jokios sutarties su „Arena“, mums apie tai pranešė jau po sutarties sudarymo. Ketinau pasirašyti sutartį su „Speedo“, tačiau man neleido. „Arena“ kostiumu plaukti nepatogu. Kodėl kitų šalių ir kitiems Rusijos sportininkams leidžiama patiems nuspręsti, su kuo pasirašyti sutartis? Kodėl negaliu plaukti patogiu kostiumu?“ – pykčio neslėpė ji.

J.Jefimova taip pat mano, kad ji gali negauti uždarbio, nes viename interviu papasakojo apie sumas, kurias gaus už pasiektus pasaulio rekordus. Federacija prašė apie tai neprasitarti.

Tiesa, jeigu taip nutiks, plaukikė žada imtis priemonių, nes jai nusibodo tylėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas