Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JAV plaukimo ikona pakartojo M.Phelpso rekordą, Rumunijos talentas suklupo

Amerikietė Katie Ledecky pasiekė istorinį rezultatą pagal pasaulio čempionės titulus, o Rumunijos plaukimo žvaigždė Davidas Popoviči netikėtai liko be medalio per planetos pirmenybių varžybas Fukuokoje (Japonija) antradienį.
Katie Ledecky
Katie Ledecky / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Katie Ledecky buvo greičiausia 1500 m laisvuoju stiliumi finale ir iškovojo 15-ąjį pasaulio čempionės titulą asmeninėse varžybose (20-asis iš viso).

Šiuo pasiekimu amerikietė pakartojo legendinio Michaelo Phelpso rekordą (15 titulų asmeninėse varžybose (įskaitant estafetes – 26).

26 metų K.Ledecky savo mėgstamoje rungtyje iškovojo penktą titulą, antradienį distanciją įveikusi per 15 min. 26,27 sek.

Amerikietė prieš tai iškovojo sidabrą 400 m laisvuoju stiliumi ir dar gali padidinti savo kraitį, nes yra favoritė 800 m lenktynėse, kuriose jai priklauso 30 geriausių rezultatų pasaulyje.

Vyrų 200 m laisvuoju stiliumi varžybose visų akys krypo į rumuną Davidą Popoviči, bet antradienį jis liko šalia prizininkų pakylos.

Pernai iškovojęs planetos pirmenybių Budapešte auksą 100 ir 200 m laisvuoju stiliumi, 18-metis rumunas vylėsi pakartoti triumfą.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Davidas Popoviči
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Davidas Popoviči

Bet finale jis plaukė lėčiau (1 min. 44,90 sek.) nei pusfinalyje (1 min. 44,7 sek.) ir finišavo ketvirtas.

„Jaučiuosi baisiai, baisiai, – neslėpė D.Popoviči. – Bet tuo pačiu tai reiškia, kad galime kažką patobulinti, o tai yra gerai.“

Šioje rungtyje, kurioje šįsyk atrankoje 17-as buvo Danas Rapšys, triumfavo britai.

Matthew Richardsas laimėjo auksą (1 min. 44,30 sek.), o sidabras atiteko kitam Didžiosios Britanijos plaukikui Tomui Deanui (1 min. 44,32 sek.). Bronzą laimėjo Pietų Korėjos plaukikas Sunwoo Hwang'as (1 min. 44,42 sek.).

Pasaulio 100 m laisvuoju stiliumi rekordininkas D.Popoviči dar galės atsigriebti savo mėgstamoje distancijoje, kurios varžybos prasidės trečiadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas