Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 01

Ji įveikė Atlantą ta pačia valtimi kaip A.Valujavičius: „Žinau, kad jis turi planą“

Gyvendama Anglijoje ir dirbdama plaukimo trenere, Jasmine Harrison buvo tarp tų tūkstančių žmonių, kurie internetu akylai sekė Aurimo Valujavičiaus irklavimą per Atlantą ir gaudė naujienas. 23 metų britė turėjo dvi rimtas priežastis stebėti lietuvį. 2021 metais ji pati atliko panašų solo žygį per Atlanto vandenyną. Antra priežastis: tada ji yrėsi ta pačia valtimi. „Lituanica“ prieš tai buvo mano“, – interviu 15min sakė įspūdingais žygiais išgarsėjusi jauna britė.
Jasmine Harrison per pastaruosius kelerius metus atliko du fantastinius žygius: irklavimo ir plaukimo.
Jasmine Harrison per pastaruosius kelerius metus atliko du fantastinius žygius: irklavimo ir plaukimo. / „Scanpix“ nuotr.

Kai po keturių mėnesių kelionės vienas per Atlantą irkline 7 metrų valtimi Aurimas Valujavičius pasiekė žemę Majamyje, džiaugsmo emocijos kilo ne tik Lietuvoje, bet ir Didžiojoje Britanijoje.

„Tai nuostabu. Aš tokia laiminga dėl jo. Žiūrėjau jo videoįrašus ir buvau įsitraukusi į kelionę“, – sakė Jasmine Harrison.

„Scanpix“ nuotr./Jasmine Harrison
„Scanpix“ nuotr./Jasmine Harrison

23 metų britė kaip niekas kitas žinojo, ką patyrė A.Valujavičius ilgoje kelionėje, nes pati yra pasileidusi į panašiai beprotiškus ir narsius nuotykius.

Prieš dvejus metus, būdama 21-erių, J.Harrison tapo visų laikų jauniausia per Atlantą valtimi nusiyrusia moterimi, nors kelionės metu su valtimi apsivertė vandenyne ir susižeidė.

Pernai ji tapo pirmąja brite, kuri, nepaisant medūzų įgėlimų, greta banginių ir delfinų atvirame vandenyje nuplaukė Didžiosios Britanijos ilgio atstumą – 900 mylių (1448 km) per 110 dienų.

Apie šiuos žygius, rekordais paženklintą valtį ir patarimus A.Valujavičiui bei motyvaciją pasibaigus tokiems žygiams J.Harrison pasakojo telefonu interviu 15min.

Trimis rekordais pažymėta valtis turėjo kitą vardą

Prieš ketverius metus Austrijoje J.Harrison pati įsigijo valtį, kurią pastarosiomis dienomis Majamio pakrantėje kruopščiai valė A.Valujavičius, kad paruoštų „Lituanicą“ parplukdymui laivu į Klaipėdą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas