Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Julija Jefimova nepatenkinta Tokijuje: „Pinigai aukščiau mūsų“

Rusijos plaukimo žvaigždė Julija Jefimova pateko į 100 metrų krūtine finalą, bet jos rezultatas pusfinalyje pirmadienio rytą nebuvo įspūdingas.

J.Jefimova nepatenkinta.

29 metų rusė, savo kolekcijoje turinti šešis pasaulio pirmenybių aukso medalius ir tris olimpinius medalius, 100 krūtine pusfinalyje buvo penkta.

J.Jefimova pateko į finalą, bet laikas – 1 min. 6,34 sek. nebuvo svajonių rezultatas, o dėl to Rusijos plaukikė kaltino ankstyvą startų laiką. Kaip žinia, dėl patogesnio televizijos tvarkaraščio amerikiečiams olimpinių žaidynių atranka vyksta vakarais, o pusfinaliai ir finalai – rytais vietos laiku.

„Mūsų pasaulyje pinigai, deja, lemia viską. Dėl sportininkų visiems giliai..., – skundėsi J.Jefimova. – Beje, ne tik mūsų šalyje. Nors jei finalai būtų vakare, rezultatai būtų kiek geresni. Manau, kad būtų štampuojami pasaulio rekordai.

O dabar mes vakare tik baigiame atrankos plaukimus, o ryte jau reikia anksti keltis pusfinaliui. Iš kitos pusės, viskas dabar labai nenuspėjama.“

100 metrų krūtine pusfinalyje startavo ir Kotryna Teterevkova. Lietuvos plaukikė pusfinalyje plaukė per 1:7,39 sek. ir buvo keturiolikta.

Vytauto Dranginio (LTOK) nuotr./Kotryna Teterevkova
Vytauto Dranginio (LTOK) nuotr./Kotryna Teterevkova

Į finalą pateko 8 geriausios plaukikės. Geriausią laiką pusfinalyje parodė Tatjana Schoenmaker (1:5,07) iš Pietų Afrikos, antra pasaulio rekordininkė, Rio de Žaneiro olimpinė čempionė amerikietė Lilly King (1:5,40), trečia dar viena JAV plaukikė Lydia Jacoby (1:5,72).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas