Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Julijai Jefimovai uždrausta dalyvauti Rusijos čempionate

Tarptautinė plaukimo federacija (FINA) uždraudė Julijai Jefimovai dalyvauti Rusijos plaukimo čempionate. Varžybos šeštadienį startavo Maskvoje.
Julija Jefimova
Julija Jefimova / instagram nuotr.

Po pasaulinės antidopingo agentūros (WADA) sprendimo reabilituoti iki kovos 1-os dienos mildronatą vartojusius sportininkus, J.Jefimova kreipėsi į FINA suprašymu leisti varžytis šalies čempionate.

WADA nusprendė, kad tie sportininkai, kurių organizme rasta iki 1 mikrogramo mildronato, nebus baudžiami. jeigu dopingo testas atliktas po kovo 1 d., jokios nuolaidos nebbus taikomos.

J.Jefimova kartu su savo atstovu iškart kreipėsi į FINA, prašydama panaikinti draudimą varžytis, teigdami, kad plaukikės organizme draudžiamo preparato kiekis normos neviršijo.

Vis dėlto iš laiško paaiškėjo, kad J.Jefimova šiemet net keturis kartus nutverta su teigiamu testu. Gali būti, kad du iš jų atlikti jau po kovo pirmosios.

Įdomu, kad J.Jefimovos sausio mėnesio testas yra neigiamas, o vasario – teigiamas.

Plaukikė jau yra įvykdžiusi Rio de Žaneiro olimpinius A normatyvus 100 ir 200 metrų krūtine rungtyse. Vis dėlto jeigu negaus FINA amnestijos, rusė olimpiadoje startuoti negalės.

Kaip praneša swimvortex.com, WADA toliau atlieka tyrimus, siekdama išsiaiškinti, kaip ilgai sportininkų organizme lieka mildronato pėdsakų. Šis preparatas uždraustas tik nuo šių metų sausio 1 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas