Sportas gyvai

K.Teterevkova nuplaukė į pasaulio čempionato finalą

Lietuvos plaukikė Kotryna Teterevkova pateko į Dohoje (Kataras) vykstančio pasaulio čempionato 100 metrų krūtine rungties finalą.
Kotryna Teterevkova
Kotryna Teterevkova / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Lietuvė distanciją įveikė per 1:06.61 min. ir tik 0,26 sek. nusileido savo geriausiam karjeros rezultatui, pasiektam 2022 metais. K.Teterevkova pusfinalyje plaukė 0,36 sek. greičiau negu atrankoje (1:06.97), kurioje buvo šešta.

Savajame plaukime lietuvė užėmė ketvirtąją vietą, pranokdama 2022 m. pasaulio ir Europos čempionę italę Benedettą Pilato (1:06.70). Pastaroji liko devinta tarp visų pusfinalyje dalyvavusių sportininkių ir į finalą neprasibrovė.

Bendroje įskaitoje tarp 16 plaukikių lietuvė užėmė 7 vietą.

K.Teterevkova šios rungties pasaulio čempionato finale plauks pirmą kartą. Iki šiol jos aukščiausia užimta vieta buvo 12-oji prieš dvejus metus.

„Džiaugiuosi, nes tai yra mano pirmas šios rungties pasaulio čempionato finalas. Ir rezultatu esu patenkinta. Antras geriausias (karjeros) rezultatas, – po pusfinalio kalbėjo plaukikė, kurią cituoja „LTU Aquatics“. – Dabar reikia pailsėti ir žiūrėti, kokia rytoj bus savijauta.“

Nors plaukimo specialistai didesnį Kotrynos potencialą įžvelgia dvigubai ilgesniame – 200 m – nuotolyje, pati plaukikė sako, kad nesifokusuoja į konkrečią distanciją.

„Manau, kad labai sunku koncentruotis tik į vieną rungtį, nes gali perdegti, todėl 100 metrų distancija yra kaip antras šansas parodyti save, nes būna, vieną kartą geriau suplauki 100 metrų, kitą kartą – 200 metrų, todėl geriau turėti du pasirinkimus“, – tikino sportininkė.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Kotryna Teterevkova
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Kotryna Teterevkova

100 m krūtine rungties finalas numatytas antradienį 19.45 val.

Greičiausią laiką pusfinalyje užfiksavo kinė Qianting Tang (1:05.36). Antrą vietą užėmė airė Mona McSharry (1:06.11), trečiąją – dar viena kinė Chang Yang (1:06.27).

Šios rungties atrankoje ryte startavo ir Rūta Meilutytė, bet pasaulio čempionės titulą gynusi kaunietė sensacingai liko už pusfinalio borto – 26-erių plaukikė distanciją įveikė per 1:07.79 min. ir užėmė 17-ąją vietą.

Šįvakar į Dohos baseiną dar šoks ir Danas Rapšys, kuris nuo 19.11 val. varžysis 200 m laisvu stiliumi rungties pusfinalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius